ULTRA JE JACKPOT / Zbog ova tri dana u Splitu najviše su sretni sakupljači boca: 'Manje je posla, ali bit će za marendu'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

'Od 5:15 sam tu u obilasku, i u sat i pol vremena nakupio sam dvije vreće, sad je na redu treća', kaže Matavulj i dodaje da je sretan što po Splitu ima događanja, koncerata, utakmica, a Ultra je jackpot u odnosu na sva okupljanja

9.7.2023.
11:15
Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Drugi dan Ultra Europe završio je i trenutno većina partijanera vjerojatno još spava i odmara se za posljednju večer na Parku mladeži.

Osim tih 140 tisuća mladih, Ultri se za razliku od primjerice nekih Splićana koji ne mogu spavati od buke, ipak vesele sakupljači boca. Možda i najviše od svih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove godine je raspodjela drugačija, materijala je malo manje, a sakupljača malo više, no bit će za marendu. Nije neka prevelika razlika u omjeru, a nas šest sakupljača ovdje uz zapadni rub stadiona, na glavni ulaz Ultre, već smo pri kraju posla – još se nismo pošteno ni razbudili i startali s jutarnjim obilaskom dan nakon druge noći Ultre, a već smo dobili podrobni izvještaj o stanju na tržištu – plastičnih boca", kaže Higin Matavulj za Slobodnu Dalmaciju.

Image
DOBRO SE ZABAVILI /

Tek pokoji komad odjeće, 'Modrić i Perišić', ali i superheroji. Ovako je izgledala druga noć Ultra Europe

Image
DOBRO SE ZABAVILI /

Tek pokoji komad odjeće, 'Modrić i Perišić', ali i superheroji. Ovako je izgledala druga noć Ultra Europe

On je inače nekadašnji nogometaš Hajduka, a sada 75-godišnji sakupljač boca, objasnio je točno tko što radi nakon što se partijaneri razbježe s Parka mladeži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matavulj poručuje da je najbitnije da se stigne prije djelatnika "Čistoće".

"Od 5:15 sam tu u obilasku, i u sat i pol vremena nakupio sam dvije vreće, sad je na redu treća", kaže Matavulj i dodaje da je sretan što po Splitu ima događanja, koncerata, utakmica, a Ultra je jackpot u odnosu na sva okupljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadajmo se da će Matavulj i nakon večerašnje noći uspjeti sakupiti što više boca, ali i da dogodine bude u boljoj fazi života kada neće morati ustajati rano kako bi od boca uspio zaraditi za život.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovako je Split izgledao u zoru nakon prve večeri Ultre: 'Bilo je nevjerojatno'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo