I TAKO JOŠ DEVET MJESECI... / Jutros je bila manja gužva na Jadranskom mostu u Zagrebu, a poznato i zašto: 'Vratio bih Bandića iz mrtvih samo da se ovo riješi'

Gužva na zagrebačkom rotoru i Jadranskom mostu u utorak je bila nešto manja jer su umjesto semafora promet regulirali prometni redari, a i dio putnika se prebacio na druga dva mosta

27.9.2022.
21:44
VOYO logo

Svi Zagrepčani koji ovih dana rano ujutro idu na posao preko novozagrebačkog rotora, a zatim i preko Jadranskog mosta koji se obnavlja, imaju ''privilegiju'' voziti se u najvećoj prometnoj gužvi u državi. U utorak ujutro situacija je bila nešto bolja nego u ponedjeljak, prvog dana sanacije, kada je vladao pravi kolaps. No i dalje se, u vrijeme jutarnje i popodnevne prometne špice, najčešće vozi u prvoj brzini.

Image
ALTERNATIVNI PRAVCI /

Totalni kaos i 'krkljanac' zbog obnove Jadranskog mosta: Iz Grada imaju dobre vijesti, gužve će se smanjiti već ovog tjedna

Image
ALTERNATIVNI PRAVCI /

Totalni kaos i 'krkljanac' zbog obnove Jadranskog mosta: Iz Grada imaju dobre vijesti, gužve će se smanjiti već ovog tjedna

'Ljut sam k'o pas. Ovo je katastrofa, užas živi'

"Ljut sam k'o pas. Ovo je katastrofa, užas živi. Svaki dan zapnem, ne znam uopće kaj bi više rekao, nemam komentara. Kaj se mene tiče, ja bih Bandića vratio iz mrtvih samo da se ovo riješi", kazao je za RTL Danas jedan Zagrepčanin osuđen na prometnu gužvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, gužva je u utorak danas bila nešto manja jer su umjesto semafora promet regulirali prometni redari, a i dio putnika se prebacio na druga dva mosta. No onda su tamo nastajali prometni čepovi.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević ispričava se građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravljen je elaborat kroz javnu nabavu, međutim ja nisam zadovoljan tim rješenjem. Posebice kad sam ga jučer vidio. Dao sam nalog da se ono izmijeni", rekao je gradonačelnik.

Remetinečki rotor zagušen, a taman je 'prodisao'

"Ne mogu apsolutno sve znati. Znači gradski uredi rade takve stvari, naruče elaborate koji se plate. Na temelju tih elaborata se naprave privremene regulacije. Međutim, jučer je svima bilo jasno da je to neadekvatno. Ali ja jednostavno ne mogu čitati sve te prometne elaborate koji se rade za sve radove u Zagrebu", dodao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, najprometniji i najveći rotor u državi obnovljen je prije dvije i pol godine i otada je promet ''prodisao''. No, sada će se opet zagušiti zbog starog Jadranskog mosta koji se nadovezuje na njega, a koji nije obnavljan otkako je izgrađen - prije 40 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo