50 INTERVENCIJA / Zbog obilne kiše u Zagrebu vatrogasci ispumpavali vodu iz podruma, uklanjali srušena stabla...

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Vatrogasci su od 15 do 22 sata bili na 50 intervencija po cijelom Zagrebu

16.10.2015.
7:25
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog obilnih kiša u Zagrebu vatrogasci su u četvrtak od 15 do 22 sata bili na 50 intervencija - ispumpavali su vodu iz podrumskih stambenih i poslovnih prostora te s ulica uklanjali srušena stabla, a Podusedu su izvlačili i automobil iz nabujalog potoka.  

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić poručio je da su sve službe u gradu spremne u slučaju vremenskih nepogoda,  a zapovjednik zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe Siniša Jembrih rekao je Hini da je svih pet vatrogasnih postaja i 57 dobrovoljnih vatrogasnih društava spremno za intervencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju potrebe pomoći će im i Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS). Istaknuo je da Zagrebu ne prijeti poplava, odnosno ne očekuju izlijevanje Save.    

Jembrih je rekao da su od 15 do 22 sata bili na 50 intervencija po cijelome Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je dosta rušenja drveća koje smo uklanjali s ulica i ispumpavanja vode iz podrumskih stambenih i poslovnih prostora, a iz nabujalog potoka ispod križanja Aleje Seljačke bune i Aleje Bologne izvlačili smo osobni automobil", rekao je. 

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba Siniša Jembrih kaže kako je u Zagrebu bilo i puno gorih dana od ovoga četvrtka, kada su vatrogasci imali nekoliko stotina intervencija, kao na primjer prošle godine za Martinje.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo