Zbog nekoliko utičnica propada 300.000 kuna

Prošle godine početkom prosinca raspisan je javni natječaj za uređenje prvog kata Dječjeg dispanzera na splitskim Skalicama, gdje se trebala preseliti 'škverska ambulanta'.

29.3.2012.
6:40
VOYO logo

Naime, drugi ponuđač se požalio i uložio žalbu na odluku o izboru ponuđača, nakon čega je sve stalo - već četvrti mjesec.

"Požalio se, jer je naveo kako u ponudi onoga drugog ponuđača nije dobro izbrojen broj osigurača ili utičnica, sada se više i ne sjećam. Naravno, drugi ponuđač ima pravo na žalbu, tu ništa nije sporno, ali puno je vremena prošlo i mi još uvijek stojimo na mjestu, nismo se pomakli s mrtve točke", objasnio je za Slobodnu Dalmaciju dr. Dragomir Petric, ravnatelj DZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što radi Državna komisija?

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave još nije 'presudila' u ovom slučaju i zbog toga obnova dijela Dječjeg dispanzera stoji na mjestu. Iz DZ-a SD županije su prema Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave poslali čak sedam požurnica, ali još uvijek nisu dobili odgovor tko je u pravu!

"Devet liječnika iz škverske ambulante (četiri opće prakse, četiri stomatologa i jedan ginekolog) još uvijek tamo rade i muku muče s uvjetima u kojima borave, samo čekaju da im u derutnom prostoru nešto padne na glavu. Za to vrijeme mi imamo osiguranih 300 tisuća kuna za obnovu dijela Dječjeg dispanzera, gdje oni moraju useliti, ali zbog zastoja ne možemo napraviti ništa. Da stvar bude gora, prema prvotnom planu, jer smo mislili kako će natječaj proći bez većih komplikacija, 'škverska ambulanta' unutar Dječjeg dispanzera trebala je otvoriti vrata i početi s radom prvog dana ožujka", kazao je dr. Petric.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak i da sutra počnu radovi na prvom katu Dječjeg dispanzera, u njega se liječnici i pacijenti ne bi uselili prije početka lipnja ove godine. A ako ovih 300 tisuća kuna kroz 2012. godinu ne utroše za obnovu ovog dijela Dječjeg dispanzera, ta će im sredstva bespovratno propasti, objasnio je dr. Petric.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo