ZBOG MIGRANATA SE POJAVIO NOVI PROBLEM! Lovci ogorčeni i upozoravaju na moguće tragedije: / 'S ovim se još nismo susretali....'

Image

'Tu su stalno prisutni policajci, policijska vozila i helikopteri koji stvaraju buku i ambijent koji za divljač nije uobičajen'

6.12.2019.
22:29
VOYO logo

Istočnoslavonski lovci muku muče s migrantima, kako je izvijestio Lovački savez Vukovarsko-srijemske županije na svojoj godišnjoj skupštini. S tim problemom oni se prije nisu susretali, a predsjednik saveza, Mirko Bošnjak, kazao je da su špačvanske šume jedna od ruta kojom migranti ilegalno prolaze kroz Hrvatsku dok pokušavaju doći do drugih članica Europske unije, piše Glas Slavonije.

Image

22.04.2013., Bjelovar, Srednji Mosti - Lovacka ceka. Photo: Damir Spehar/PIXSELL

"Šume su na našem području, pogotovo one spačvanske, pod stalnim nadzorom policije jer tom se rutom kreću migranti. Tu su stalno prisutni policajci, policijska vozila i helikopteri koji stvaraju buku i ambijent koji za divljač nije uobičajen. I sami migranti, ali i policija koja ih traži, plaše divljač i ona odlazi tražeći mirnija mjesta", rekao je Bošnjak te dodao kako je sličnih migrancija divljači bilo tijekom 2014. za vrijeme poplava u županjskoj Posavini gdje se i nalaze spačvanske šume.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LOVCE IZ SLAVONIJE IZNENADIO PRIZOR U ŠUMI: /

'Čudan osjećaj, ne znaš o čemu razmišljaju, hoće li nas možda napasti'

Image
LOVCE IZ SLAVONIJE IZNENADIO PRIZOR U ŠUMI: /

'Čudan osjećaj, ne znaš o čemu razmišljaju, hoće li nas možda napasti'

Lovac u šumi u Jasenovcu mislio da gađa divljač pa propucao migranta

Problem s migrantima po šumama nemaju samo lovci s istoka Hrvatske. U Karlovačkoj županiji je početkom listopada lovac, inače policajac, tijekom lova naišao na skupino od 30-ak migranata koji su lutali šumom i tražili put prema Sloveniji. Migrante je lovac doveo do Lovačkog doma gdje su dočekali policiju. Veća tragedija skoro se dogodila u šumi kod Jasenovca kada je početkom travnja lovac, misleći da je 200 metara dalje od njega divljač, pucao i pogodio migranta. U tom kraju su migranti česti te dolaze iz bihaćkog kraja u Bosni, piše Glas Slavonije. Lovci iz Unsko-sanske županije govorili su kako imaju problema s migrantima i da se čude što nema tragičnih posljedica.

"Njihove rute vode kroz lovna područja jer oni pokušavaju kroz šumske vrleti neprimjetno prijeći državnu granicu. Kreću se nekontrolirano, nekad pojedinačno, a nekada u većim ili manjim skupinama", govore u Lovačkom udruženju Bihać. Lovci dodaju da se migranti povlače u šume i pokušavaju se sakriti čim ugledaju osobu u informi te se tako dovode u opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo