'Zbog krpelja sam morao opet učiti hodati i govoriti'

'Teško sam slagao i najosnovnije rečenice', ispričao je Ivan Štefekov, koji je zbog ugriza krpelja morao ponovno učiti govoriti ali i hodati.

1.7.2010.
21:05
VOYO logo

Umirovljenik Ivan Štefekov "pregrmio" je ugriz zaraznog krpelja, zbog kojeg mu je život danima "visio o koncu". Krpelj ga je ugrizao u lipnju 1996. na njegovom imanju. No ugriz nije ni primijetio, pa je nakon njega otišao na put. Dva tjedna kasnije doživio je istu sudbinu kao i nekoliko pacijenata, koji danas zbog toga leže u komi.

"Vratio sam se nakon 15 dana i prvu noć pao u komu. Završio sam na Zaraznom odjelu bjelovarske Opće bolnice. Na moju veliku sreću, doktorica Mirjana Gregurek odmah je odredila dijagnozu i terapiju", ispričao je danas 69-godišnji Štefekov dodajući kako je boreći se s bolešću u tom vremenu oslabio čak 20 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo mi je strašno teško jer sam ponovno morao učiti hodati i govoriti. Teško sam slagao i najosnovnije rečenice", prisjetio se.

Oporavak je trajao šest mjeseci, a Štefekov danas ima normalan život. Kao posljedica su mu ostale samo povremene glavobolje, pišu 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je da je preživio zahvaljujući pravodobnoj dijagnozi, te činjenici da je zbog korpulentne građe mogao bez većih posljedica izgubiti dvadesetak kilograma.

Prethodni članci:

arti-201006300782006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201006300419006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo