Zbog kocke izgubio obitelj i imanje, pa se pokušao ubiti

23.4.2013.
7:14
VOYO logo

"Hrvatska nema odgovor na pošast kocke. Prema slabim istraživanjima, kod nas živi oko pedeset tisuća patoloških kockara. Pomnožite li to s brojem četiri – uzevši u obzir da su većinom mlađe srednje populacije, što je također presedan u svijetu – onda dolazite do poražavajućeg zaključka da zbog njihove ovisnosti emocionalno i financijski trpi dvjesto tisuća ljudi, njihove supruge i djeca!", kazala je Ćudina za Slobodnu Dalmaciju.

Sociologinja kaže da samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji postoji tristo kasina, ne računajući sportske kladionice i sve poker-aparate koji postoje u gotovo svakom kafiću. "Ta nevjerojatna 'ponuda' čisto je ostvarivanje profita za pojedince i državu na ljudskoj nevolji, bez ikakva upozorenja i s tek pionirskim programima liječenja", upozorava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S vješala prebačen u bolnicu

"Bavljenje dionicama i burzom posebno je perfidna zamka, jer oni koji u to uđu drže da 'imaju vještinu', baš kao što i ovisnici o sportskom klađenju za sebe vjeruju da su eksperti za sport. Čovjek kojeg sam uspjela nedavno odvratiti od samoubojstva bio je uspješan gospodarstvenik, otac dvoje djece i suprug, dok nije spiskao milijun kuna na dionice. Onda se tijekom tri godine uspio nekako oporaviti, ali se zakačio na domaću burzu i Wall Street.

U samo osam idućih mjeseci prodan je njegov stan i stan njegovih roditelja, te majčino imanje, a on sam cijelo to vrijeme nije izlazio uopće iz kuće, te je smršavio 26 kilograma! U međuvremenu ga je napustila i očajna supruga, a on je s vješala prebačen u bolnicu, odakle će, bude li motivacije, ići na liječenje u terapijsku zajednicu", iznosi Ćudina potresno iskustvo koje je doživjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače je za ovisnike o kocki karakteristično da njih oko trideset posto pomišlja ili pokuša samoubojstvo, a čak četrdeset posto kockara kod nas ima između samo 15 i 25 godina!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo