ZASTUPNICI U STRAHU OD OZLJEDA: / Zbog starih tepiha je stradao i Vice Vukov, novi će koštati oko pola milijuna kuna

Image
26.10.2017.
17:26
VOYO logo

U Saboru su jasno definirali kriterije koje novi tepisi moraju ispunjavati - traži se tako 550 m2 tepih staza širine 130 i 180 cm, a na sebi moraju imati ornament te žele da im se isporuče u rolama. S obzirom da ih nisu mijenjali više od 20 godina, stari su tepisi postali opasnost za sve koji se kreću zgradom Sabora, navodi 24 sata.

Image

Javni natječaj za nabavu tepiha u Saboru su raspisali još u rujnu te su procijenili da bi za 950 četvornih metara tepiha mogli platiti oko 750.000 kuna s PDV-om. U dokumentaciji su pojasnili kako im treba 550 m2 tepih staza širine 130 i 180 cm. Na sebi moraju imati ornament te žele da im se isporuče u rolama. Uz to, trebaju i 400 četvornih metara tepiha u kockama dimenzija 50 puta 50 cm. Žele ih isporučene u kockama i bez ornamenata, piše spomenuti medij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Na natječaj su se javile tri tvrtke, a u konačnici je odabrana tvrtka iz Velike Gorice, čija je ponuda bila najskuplja.

Image

S obzirom da je prije 12 godina niz stube Hrvatskog sabora pao bivši zastupnik i pjevač Vice Vukov, koji je nakon pada zadobio hematom na mozgu te je nakon operacije pao u komu i preminuo dvije godine poslije, zastupnici i zaposlenici su u strahu da bi zbog dotrajalih tepiha mogli pasti i ozlijediti se te da bi se tragedija mogla ponoviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo