Zbog duga isključili struju oboljelom branitelju

HEP je u srijedu isključio struju branitelju i oboljelom ratnom invalidu Mariju Rukavini u stanu u Vinogradskoj 48 u Zagrebu budući da je nakupio dug od 20 tisuća kuna.

24.2.2011.
9:27
VOYO logo

Naime, HEP-ovci su struju Mariju Rukavini isključili suprotno od preporuke Ministarstva branitelja od 1. veljače, u kojoj ravnateljica Uprave za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata Nevenka Benić traži od direktora Elektre Marka Škrobe da razmotri odluku isključenja dok se ne okonča pravosudni postupak. Branitelj i ratni invalid ima 2.400 kuna mjesečnih primanja i spreman je platiti nakupljeni dug uz razumnu odgodu, piše Novi list.

"Ne tražim oprost duga nego odgodu. Nazovite u Elektru, direktor je dobio dopis iz Ministarstva. Vidjet ćete da sam u pravu", uzaludno je apelirao Rukavina na službenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ovrhovoditelj je bio neumoljiv i postupio je po zaključku suda donesenom 26. siječnja. Očito direktor Elektre nije previše mario za preporuku Ministarstva branitelja ni za zahtjev koji je uputila HVIDR-a, iako su HEP i Elektra i za puno veće iznose izlazili u susret.

Rukavina je inače suosnivač i agilni upravitelj braniteljske zadruge HERBA-EKO, u kojoj se samostalno zaposlilo sedam branitelja, a koja je lansirala prvi hrvatski ekološki proizvod ljekovitog eteričnog ulja od matičnjaka. Zbog ograničene proizvodnje i kompliciranog postupka proizvodnje, bočica matičnjaka dostiže cijene i do 100 eura, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201003100097006 arti-201006070080006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo