KOMORNA ATMOSFERA / Plenković je bio nezadovoljan izjavama koje su dali viđeniji ljudi iz stranke

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Ovo u Zagrebu smo očekivali, možda samo manje gorko nego što se dogodilo', rekao je jedan viđeniji član HDZ-a

22.5.2017.
10:47
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U gotovo komornoj atmosferi, bez euforije i glasnog navijanja, u središnjici HDZ-a dočekani su rezultati prvog kruga, uz vidljivo razočaranje neuspjehom u Zagrebu. Šef stranke Andrej Plenković bio je krajnje nezadovoljan prvim izjavama koje su dali viđeniji HDZ-ovci, među njima i Milijan Brkić, kada je bio vidljiv debakl u glavnom gradu, piše Jutarnji list.

Nakon izlaznih rezultata koji su ukazivali na HDZ-ov debakl u sva četiri velika grada da bi smirio tenzije, Plenković je pred novinare poslao svog povjerljivog čovjeka Davora Božinovića koji je diplomatski izbjegavao odgovore i samo rekao kako je "prilično siguran" da će jedan od četiri HDZ-ova kandidata u velikim gradovima u drugom krugu postati gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolje raspoloženje zavladalo je kada se smanjila razlika između Keruma i Plenkovićeva favorita.  Plenković bio je zadovoljan pobjedama u županijama i gradovima, a o zagrebačkom neuspjehu u stranci će očito biti tek govora.  Kada su počele stizati bolje, one koje su pokazale da stranka pobjeđuje u županijama, raspoloženje je pomalo raslo, ali nije bilo ni približno onom kakvo je inače u izbornim noćima u HDZ-u. 

Mnogi HDZ-ovci potiho su izražavali razočaranje gorkim porazom u Zagrebu. "Ovo u Zagrebu smo očekivali, možda samo manje gorko nego što se dogodilo", rekao je jedan viđeniji član stranke Jutarnjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo