Zbog buke u centru Zagreba stanarima kuća 'pukla na dva djela'

19.4.2013.
11:05
VOYO logo

Suvlasnici stanova na Trgu bana Jelačića te na početku Tkalčićeve, Ilice, Jurišićeve i Gajeve ulice s dugogodišnjim problemom buke za pomoć su se obratili i saborskom odboru za predstavke i pritužbe, jer im, kako kaže njihova predstavnica Janja Maćašević-Čop, nitko drugi nije pomogao.

Smeta ih buka koju uzrokuju koncerti i druga javna događanja na središnjem gradskom trgu, a koja prema njihovim mjerenjima umjesto dozvoljenih 40-55 decibela doseže i više od 200 decibela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zadnje četiri godine to je postao strašni problem jer se nešto događa svakih par dana'', rekla je Maćašević-Čop i dodala kako im ni policije nije pomogla.

Na kući i Meštrovićev reljef

Nadodaje kako je na njenoj zgradi Meštrovićev reljef, da je kuća obnovljena prije godinu i pol da bi na Staru godinu “kuća pukla na dva dijela” te je apelirala na nadležne da sačuvaju zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik uprave policije Krunoslav Borovec rekao je da je za rješavanje tog problema nadležna gradska uprava jer ona izdaje dozvole za javno okupljanje, a da se policija brine samo za red i mir, a da je Grad odgovoran smatraju i u Ministarstvu zdravlja.

SDP-ova Vanja Posavac prigovorila je što svatko skida odgovornost sa sebe, a problem se ne rješava. Saborski odbor je zaključio kako će se, u skladu sa svojim ovlastima, obratiti gradskoj upravi i ukazati na problem, pišeVečernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo