izbjegavaju komentirati slučaj / Zbog afere 'Kum' u HDZ-u zavjet šutnje: Bošnjaković skoro napustio konferenciju nakon našeg pitanja

Neki članovi, poput ministra Kujundžića, šalju indirektne, ali vrlo znakovite poruke drugom čovjeku stranke Milijanu Brkiću

1.10.2018.
18:59
VOYO logo

Od petka u Saboru Miljan Brkić izbjegava kamere. U subotu je umjesto na Sabor Zajednice branitelja HDZ-a otišao u Trilj. A uz slike na Facebooku je poslao i poruku: "Naše je poslanje boriti se za svoj narod i voditi putem istine, a ne zavoditi", napisao je. 

Nije bio ni na prošlotjednoj, prvoj sjednici Kluba zastupnika u Saboru, a pitanje je hoće li sutra doći na zakazano Predsjedništvo stranke. Pa dok u HDZ-u izbjegavaju komentirati činjenicu da je privedeni dojavljivač Blaž Curić njegov kum i prijatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno, članovi bliski Plenkoviću tumače da će se zasada pokušati koristiti oslabljena pozicija Milijana Brkića, ali ne i inicirati njegova smjena na poziciji potpredsjednika Sabora kao ni zamjenika predsjednika stranke. No, ministar Kujundžić šalje Brkiću znakovitu poruku:

“Ne znam detalje, ne mogu ja vas, ali mogu vas iz švedskog pravosuđa jedan primjer koji često komentiram. Znate li da čak 68 posto brakorazvodnih parnica u Švedskoj corpus delikt ima u SMS-ovima, u mobitelima? Pazite se!”, poručuje Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se, s obzirom na iskustvo, Brkić pazio i da neće pasti na ovako banalnom slučaju neslužbeno uvjerava većina HDZ-ovaca, a sam premijer koji je s Brkićem, zajedno s Gordanom Jandrokovićem i razgovarao - prilično se ogradio: "Stvar je otvorenog razgovora, a neka istraga ide svojim tijekom."

Paralelno s istragom idu i pripreme za vukovarski prosvjed na koji će možda, unatoč čvrstom stavu stranke, otići i Milijan Brkić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo