Zbog 50 kuna duga starici zaprijetili ovrhom

Kaja Lončarević neugodno se iznenadila nakon što su joj u KBC-u Osijek odbili dati nalaze uz obrazloženje da joj je isteklo dopunsko osiguranje.

17.5.2010.
16:09
VOYO logo

Osječanka Kaja Lončarević nije mogla vjerovati da joj se to događa jer je samo nekoliko dana prije, kada je dolazila na pregled, pokazala ispunjenu ponudu o produljenju osiguranja temeljem koje joj je snimanje i obavljeno.

U KBC-u su, međutim, bili neumoljivi te su joj odbili dati nalaze i uputili je u Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, odakle je i upućena zabrana izdavanja nalaza, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ondje je 76-godišnju ženu dočekalo još veće iznenađenje nakon što joj je rečeno da zbog duga od 50 kuna iz 2007. godine neće moći produžiti dopunsko zdravstveno osiguranje, a da se zbog te jedne neplaćene rate od prije tri godine nalazi na listi ovršnih prijedloga.

"Bila sam zaprepaštena i uplašena jer mi nikada u životu nitko nije prijetio ovrhom i izbacivanjem iz kuće. No, tek tu započinje i moje pravo ponižavanje koje sam doživjela od dijela zaposlenika osječkog Područnog ureda HZZO-a", ispričala je za Slobodnu Dalmaciju Kaja Lončarević nakon što je obilazeći urede počela tražiti odgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo joj je rečeno da nije platila jednu premiju za policu osiguranja iz 2007. godine, potom da su joj tijekom proteklih godina slane opomene na koje nije reagirala, a na koncu je sve začinjeno i prijetnjom kako je na Općinskom sudu u Osijeku protiv nje podignuta tužba, te donesena presuda da će zbog neplaćenog duga biti deložirana.

Kad je krenula saznati o čemu je zapravo riječ, nailazila je, kaže, samo na arogantno ponašanje djelatnika i drsko odbijanje. No, nije joj niti jasno zašto su joj, s obzirom na postojeći dug, protekle dvije godine bile odobrene police osiguranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otišla i do osječkog Općinskog suda tražeći na uvid tužbu.

Ondje, međutim, nisu mogli naći njezin predmet, pa su je vratili u HZZO da traži uplatnice i opomene na osnovu kojih je napisana tužba. I tako je 76-godišnja Osječanka danima bezuspješno pokušavala doći do odgovora obilazeći urede iz kojih je izlazila samo još više ponižena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je vidjela da nema koristi od obilaska ureda, odlučila se pismom požaliti Ravnatelju HZZO-a u Zagrebu i Rukovoditeljici osječkog Područnog ureda na nesavjestan rad zaposlenika.

"U odgovoru je naveden niz neistina samo kako bi obranili svoje zaposlenike. No, iz odgovora sam ipak doznala da HZZO protiv mene nije pokrenuo nikakav postupak pred sudom. To samo znači da su me pojedinci iz osječkog HZZO-a željeli zastrašiti i osramotiti te se poigrati mojim živcima. Mogu reći da su u tome i uspjeli, no netko će to poniženje i maltretiranje morati platiti", ogorčena je Kaja Lončarević, koja je na koncu uplatila spornih 74,89 kuna, koliko je s kamatama iznosio dug za jednu neplaćenu premiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starica najavljuje da će zbog ovakvog ponašanja dijela zaposlenika osječkog HZZO-a pravdu potražiti na sudu.

Prethodni članci:

arti-201005050094006 arti-201004190095006 arti-201004120043006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo