Završili su fakultete, a sad upisuju tečajeve za kozmetičare ili vozače viličara

6.9.2013.
8:39
VOYO logo

Ravnateljica Heni Strčić je kazala da godišnje imaju oko dvije tisuće polaznika, a otkrila je i zanimljiv podatak da su među njihovim polaznicima mnogi visokoobrazovani ljudi.

"Nerijetko se radi o polaznicima s visokom stručnom spremom koji se prekvalificiraju najčešće za ugostiteljska zanimanja i kozmetičare. Nije riječ o sporadičnim slučajevima, nego o učestaloj pojavi. Imamo primjere gdje polaznice sa završenim Učiteljskim fakultetom polaze prekvalifikaciju za kozmetičare, te istovremeno kandidati s fakultetskim obrazovanjem upisuju programe rukovoditelja građevinskim strojevima. Biraju zanimanja koja će im omogućiti brzo zaposlenje", pojasnila je ravnateljica za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi program za nezaposlene mlade ljude

Inače, Narodno učilište Rijeka od ove godine u sklopu EU garancije za mlade uvodi mjeru 'Program opismenjavanja mladih', u kojem nezaposlenim osobama, mlađim od 25 godina, bez završene osnovne škole i prijavljenim u evidenciju HZZZ-a, osigurava besplatan prijevoz do Narodnog učilišta i novčanu pomoć. Po podacima objavljenima na stranicama HZZ-a, u Hrvatskoj je nezaposleno 316.246 osoba, a trenutačno je objavljeno da ima 9.638 slobodnih radnih mjesta. Po podacima iz srpnja 2013. godine, najviše se osoba zaposlilo u pružanju smještaja, pripremi i usluživanju hrane (4.698 osoba), trgovini na veliko i malo (3.788 osoba), prerađivačkoj industriji (3.385 osoba), administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima (1.555 osoba) te u građevinarstvu (1.460 osoba).

Šaljite nam svoja zapažanja, informacije, fotografije i priče na adresu vijesti@portal.net.hr˝

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želite li da za vas potražimo odgovore stručnjaka i nadležnih institucija vezano za probleme koji vas muče, adresa za vaše upite je također vijesti@portal.net.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo