Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!

U srijedu je službeno počela nova inicijativa mladih iz udruge Medijska tvornica, koja ima za cilj povećati svijest u javnosti o nasilju koje se svakodnevno događa na Internetu.

10.5.2012.
0:11
VOYO logo

"Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!" je viralna kampanja za osvješćivanje javnosti (prvenstveno djece i mladih) o nasilju na društvenim mrežama.

"Nužna je edukacija i informiranje djece, mladih i roditelja te ostalih aktivnih djelatnika u odgojno-obrazovnim institucijama o nasilju koje je itekako prisutno na Internetu, točnije društvenim mrežama poput Facebooka ili You Tubea koje se nerijetko koriste kao instrument zlouporabe, objavljivanja i prikazivanja osobnih podataka u svrhu maltretiranja, ismijavanja ili zlostavljanja druge osobe", stoji u priopćenju Medijske tvornice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt od dva spota

"Putem projekta koji se sastoji od dva spota redatelja Davida Tešića, želimo komunicirati našu poruku djeci i mladima upravo putem društvenih mreža koji su njihova svakodnevica, ali se istovremeno koriste kao instrument nasilja, tzv. cyber-bullyinga među vršnjacima. Prvi spot smo snimili za jedan dan, u jako dobrom raspoloženju, a ovim putem se želim zahvaliti Matiji Vujici i Jurici Popoviću što su nam ustupili svoj prostor za snimanje, našem malom glumcu Davidu Frkliću i svim volonterima koji su nesebično sudjelovali u stvaranju cijele priče", izjavila je Valerija Novak, voditeljica projekta i predsjednica Medijske tvornice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica viralne kampanje u sklopu projekta “Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!” je Daniela Trbović koja se pojavljuje u spotu, i sama je roditelj kojem je u interesu dobrobit i sigurnost vlastitog djeteta, stoga je odlučila podržati projekt i pozvati na nenasilnu komunikaciju u cilju veće zaštite djece i mladih na Internetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo