najznačajniji hrvatski kulturni festival /

Zatvaranje 67. Dubrovačkih ljetnih igara: Nagrada Orlando ide Othellu te mladim virtuozima Alekseju Semenenku i Inni Firsovoj

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Nagradu Orlando dramski žiri dodijelio je predstavi Othello, dok je glazbeni žiri nagradu odlučio dati Alekseju Semenenku i Inni Firsovoj objavljeno je na konferenciji za novinare povodom zatvaranja 67. Dubrovačkih ljetnih igara.

25.8.2016.
14:22
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

'Dubrovačke ljetne igre su najznačajniji i najdugovječniji hrvatski kulturni festival koji je i ove godine potvrdio svoj nacionalni festivalski status odabirom i kvalitetom festivalskog programa i izvedbi vrhunskih svjetskih i hrvatskih umjetnika te što je posebice važno i brojnim posjetiteljima', kazao je ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

Pohvale za ovogodišnje Igre ima i gradonačelnik Andro Vlahušić koji je istaknuo sinergiju umjetnika, Grada i ugostitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dvije trećine vremena smo bili na najprometnijoj ulici, srcu Grada na Stradunu. Uspjeli smo napraviti suživot. Niti Kafetarija niti koncert Josea Cure, ni otvaranje, a nadam se ni večeras zatvaranje nisu uznemirili život Grada i to s nikad više posjetitelja. Želim zahvaliti ugostiteljima koji ove godine plaćaju otprilike tri puta više taj prostor nego lani', rekao je Vlahušić te dodao kako će iduće godine Grad Dubrovnik izdvojiti dodatni milijun kuna za financiranje programa Ljetnih igara.  

Više pročitajte na portalu Dubrovački dnevnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo