baš u udarnom terminu / Zatvara se Stradun u srcu sezone: zašto zakupci poslovnih prostora ovu vijest nisu dočekali s oduševljenjem?

Stradun puno znači dubrovačkom turizmu, a on se možda ponovno zatvara, i to u srcu sezone

10.4.2016.
18:51
VOYO logo

Zvjezdani ratovi Stradun su zatvorili u ožujku , vodstvo Dubrovačkih ljetnih igara zbog predstave Kafeterija isto namjerava učiniti u srcu sezone .

"Trebalo bi se zatvoriti oko 9 sati. Nama je radno vrijeme do ponoći, a gubimo i goste, ljudi bi sigurno htjeli dolaziti i gledati Stradun navečer, uzeti nešto i prošetati", rekla je Željka Gudelj Velaga, voditeljica trgovine na Stradunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Probe i izvedbe trebale bi se održavati od sredine srpnja do početka kolovoza - u udarnom turističkom terminu.

"Malo su se gospodarstvenici uznemirili  jer smatraju da će možda imati manje prometa i da će to bitno utjecati na njihov posao", rekao je Tonći Bitanga, predsjednik Ceh ugostitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumačka legenda Miše Martinović glavnu ulogu u legendarnoj Kafeteriji igrao je na Gundulićevoj poljani - za njega idealnoj pozornici.

"Koje ne bi zapravo ometale ovaj turistički dio Dubrovnika nego bi bio komparativan sa njime, a ovo što bi se igralo na Stradunu, mislim da bi bila vrlo velika taktička pogreška", prokomentirao je Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumica Mirej Stanić dijeli s njime mišljenje.

U slučaju Star warsa trgovinama i lokalima plaćala se svojevrsna odšteta pa je zanima imaju li igre za to novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javne površine su gradske kao i mnogi stradunski prostori, pa će zadnju imati grad.

"Dogovor kuću gradi, tako da vjerujem da se možemo dogovoriti. Grad podržava u potpunosti umjetnički program igara, ali naravno da nećemo smetati trgovcima u obavljanju njihove djelatnosti", tvrdi Petar Ipšić, glasnogovornik Grada Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intedant Mladen Tarbuk, njegova pomoćnica Mani Gotovac i redatelj predstave Vinko Brešan nisu htjeli pred kamere. Pričat će o svemu, kažu, nakon četvrtka, kada će se uz kavu pokušati dogovoriti sa svima iz priče o Kafeteriji.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo