ZATVARA SE KULTNI ZAGREBAČKI LOKAL, MJESTO IZ KOJEG SU KRETALE I POLITIČKE KAMPANJE? ĆIRO: / 'Ja sam tu uistinu inventar'

Image
Foto: Borna Filić/Pixsell

To je lokal iz kojeg kreću sve političke kampanje. Lokal ispred kojeg je bivši predsjednik Stjepan Mesić prikupljao potpise za svoju kampanju 2000. godine

14.2.2020.
14:55
Borna Filić/Pixsell
VOYO logo

Kafić "Charlie" u zagrebačkoj Gajevoj ulici ima kultni status, ali sada se nalazi pred stečajem. Fina je podnijela prijedlog za otvaranje stečaja nad Charliem d.o.o. navodeći kako su razlog za otvaranje stečaja neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u iznosu od 38.908 kuna.

U prijedlogu Fine upućenom zagrebačkom Trgovačkom sudu navodi se kako "Charlie" ima četiri zaposlenika, oročen novac i otvorena dva računa u jednoj komercijalnoj banci te da nema drugih podataka o imovini te tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je kafić omiljeno je okupljalište i lijevih i desnih političara, i poduzetnika i glazbenika, sportaša...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je lokal iz kojeg kreću sve političke kampanje. Lokal ispred kojeg je bivši predsjednik Stjepan Mesić prikupljao potpise za svoju kampanju 2000. godine. Lokal u kojem se sklapaju i raskidaju poslovni ugovori. Lokal kojem je zaštitno lice Ćiro Blažević, donosi u svojoj priči RTL.

Otvorili ga prije 47 godina

"Ja sam tu uistinu inventar. Svaki dan sam tu na kavi jer je tu jedan divan ambijent. Ovaj lokal ima jednu osobitu tradiciju. Za Zagreb pa i za Hrvatsku cijelu. Da je Charlie imao refleks da uzme jedan posto od svih ugovora koji su se ovdje dogovorili, on ne bi imao nikakvih problema", rekao je Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LEGENDARNI ZAGREBAČKI KAFIĆ 'CHARLIE' PRED STEČAJEM: /

Imaju četiri zaposlenika i oročen novac, a problem je nastao oko 39.000 kuna

Image
LEGENDARNI ZAGREBAČKI KAFIĆ 'CHARLIE' PRED STEČAJEM: /

Imaju četiri zaposlenika i oročen novac, a problem je nastao oko 39.000 kuna

Zagrepčani ga nazivaju kultnim mjestom. Charlie je smješten u srcu grada nadomak trga. Vrata je otvorio prije 47 godina i od tada nema "poznate face" koja ovdje nije sjela za subotnje špice.

"Na jednom malom prostoru možete vidjeti predsjednika Vlade, Sabora, bivših predsjednika države i Sabora pa je to zanimljivo, nije uobičajeno u većim zemljama. Dolazim jedno 30-ak godina. Imao sam tu i promociju knjige, bilo je jako hladno i tu smo baš vani imali potpisivanje knjige pa se skupilo bilo mnoštvo svijeta", rekao je sociolog Slaven Letica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati kafić otvorio je Mirko Braun, nogometaš poznat pod nadimkom "Charlie."

"Charlie je prije svega bio jedan od prvih kafića u Zagrebu i na neki način je mijenjao identitet grada, i u biti, davao jedan građanski štih Zagrebu, bio je vrlo posjećen i tada, a onda je postao jedan od zaštitnih znakova gdje dolazi cijeli Zagreb, kao što Pariz ima Cafe de Flores tako je i Charlie opće mjesto poznato", kazao je odvjetnik Čedo Prodanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arhitektura 80-ih

Lokal krasi i arhitektura iz 80-tih koja u Zagrebu polako izumire, a i to što je jedan od najdugotrajnijih kafića u Zagrebu u koji vole sjesti i mladi i stari.

"Dolazim ovdje skoro svaki dan, uz put, jer blizu stanujem, i kad god prolazim tu skrenem, ljeti pogotovo jer malo povjetarac osjećam od Sljemena", kazala je Velimira iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbolje mjesto, daleko. Zato što su ljudi pristojni, sve je lijepo fino, svašta lijepoga bi mogao pričati", rekao je Ante iz Zagreba.

"To je jedno jako dugotrajno mjesto. Radim tu u blizini, uvijek je puno, uvijek je. Super ja kava. Svakako mislim da je kultno", rekao je Dino iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč navodima o stečaju, vlasnica kafića Zdenka Braun tvrdi da će za problem pronaći rješenje. Neće dozvoliti da omiljeni lokal ode u povijest.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo