Zastupnici se smijali i citirali Tko to tamo peva

4.2.2010.
19:25
VOYO logo

U glavnoj ulozi bila su dvojica SDP-ovaca, Marin Jurjević i Gordan Maras, koji su, uz potporu zakonu, svoje kritike na račun rada vlade, odnosno kako se ona nosi s krizom i recesijom, ovoga puta izrekli na način koji je zabavio i njihove kolege zastupnike i novinare koji prate saborsko zasjedanje.

Replicirajući svom stranačkom kolegi Davoru Bernardiću, odnosno složivši se s njim da je jedan od glavnih uzroka krize to što vladajući tu činjenicu (krizu) dugo nisu htjeli prihvatiti unatoč stalnom upozoravanju oporbe i gospodarstvenika, Jurjević je rekao da ga to podsjeća na jedan prizor na splitskom groblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na splitskom groblju, ovo nije izmišljotina, zaista postoji jedan nadgrobni spomenik na kojemu piše: 'A lipo sam vam govorija da me boli'. Dakle, taj kojeg je bolilo to je bilo hrvatsko društvo, a doktor mu nije virova. I to je bila vlada. Taj koji je napisa' to je, moglo bi se kazati, cijelo hrvatsko društvo, a lipo smo vam govorili da smo u krizi, a vi to jednostavno niste htjeli vidjeti", poručio je Jurjević vladajućima.

Bernardić se, u nastavku rasprave, prisjetio da su prije godinu i pol dana tadašnji premijer Ivo Sanader govorio kako u Hrvatskoj nema krize i recesije, da se vlada s problemima odlično nosi, a da je takav Sanaderov stav branio i ministar financija Ivan Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ovca je, pak, to podsjetilo na scenu iz jednog od kultnih komedija bivše države Tko to tamo peva. "Onda je bila ona scena gdje kondukter u autobusu govori: 'Tko kaže da Miško ne može voziti zavezanih očiju', a onda je on zavezao Mišku oči i on je vozio autobus naslijepo. E, tako se mi, gospodo, ponašamo u Hrvatskoj, vlada vodi ovu državu zavezanih očiju, tapka u mraku i ne zna kamo će na kraju puta doći. Ali, isto kao u tom filmu, na užas putnika u autobusu, jer smo to mi, svi hrvatski građani koji gledamo kako hrvatska vlada vodi ovu državu", rekao je Bernardić.

Njegova je metaforična usporedba vlade i autobusa izazvala nekoliko reakcija iz HDZ-ovih klupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božica Šolić (HDZ) tako je SDP-ovcima uzvratila da su deset godina vezali oči njihovom bivšem kolegi, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. "A on vas je postavio za inkasatore i opelješili ste građane Zagreba vozeći na slijepo", kazala je Šolić, ističući da bi SDP-ovci morali odgovarati što je Zagrebački holding danas u gubitku od milijardu kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo