Zastupnici se na komemoraciji opraštaju od Šprema

U srijedu poslijepodne Sabor će se komemoracijom oprostiti od svog predsjednika Borisa Šprema, koji je preminuo u nedjelju nakon teške bolesti.

3.10.2012.
8:37
VOYO logo

Zrakoplov Lufthanse koji je prenio tijelo pokojnog Borisa Šprema sletio je na zagrebački Pleso u 13.38 sati. U delegaciji koja je svečano dočekala avion bili su predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i obnašatelj dužnosti predsjednika Sabora Josip Leko.

Tijelo će biti prevezeno na Mirogoj, gdje će sutra od ranoga jutra biti izloženo za sve one koji se žele oprostiti od Borisa Šprema, a uz lijes će se izmjenjivati počasna straža. Točno u podne počinje ceremonija posljednjeg ispraćaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ispraćaju će govoriti premijer Milanović i predsjednik Josipović, a crkveni obred će predvoditi mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački uz župnika Josipa Koščka iz Župe Koprivnički Bregi i župnika don Ivana Stojanovića iz Župe Marije Pomoćnice (Knežija).

Privremena regulacija prometa zbog sprovoda

Ceremonijalnu povorku predvodit će crkveni vjerodostojnici, obitelj Borisa Šprema te visoki državni dužnosnici, a predsjednik Sabora će biti ukopan uz najviše vojne počasti. Pripadnici počasno-zaštitne bojne počasnom će paljbom odati počast Špremu, premijer Milanović će državnu zastavu predati Špremovoj supruzi Jasenke, a izvest će se i skladba "Vatrene kočije" grčkog skladatelja Vangelisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ispraćaja Borisa Šprema u Zagrebu će u četvrtak vrijediti privremena regulacija prometa Ulicom Hermana Bollea te Mirogojskom cestom od rotora do Remetske ceste. Bit će zabranjen promet, zaustavljanje i parkiranje za sva vozila osim za vozila s dozvolom, autobuse ZET-a i taxi vozila od 6 do 14 sati. ZET će prema Mirogoju voziti pojačano.

Iz Policijske uprave zagrebačke izvijestili su da će u srijedu i četvrtak povodom posljednjeg ispraćaja predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema biti na snazi privremena regulacija prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu od 14 do 15 sati mogući su kraći zastoji prometa na trasi od Zračne luke prema Gradskom groblju Mirogoj, kojom će prolaziti kolona s tijelom Borisa Šprema.

U četvrtak će Ulicom Hermana Bollea te Mirogojskom cestom od rotora do Remetske ceste na snazi biti privremena regulacija prometa. S obzirom da će od 6 do 14 sati biti zabranjen promet, zaustavljanje i parkiranje za sva vozila osim za vozila s dozvolom, autobuse ZET-a i taxi vozila Ulicom Hermana Bollea te od 9 do 14 sati Mirogojskom cestom od Remetske do Aleje Hermana Bollea, bit će pojačane autobusne i tramvajske linije koje voze prema groblju Mirogoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo