ZAŠTO VELIKI IGRAČI DOLAZE NA HRVATSKO MEDIJSKO TRŽIŠTE? ' Vrlo je jednostavno: / kad nema više rasta, moraš raditi ekspanziju'

Image

"Bitno je demistificirati zašto se sve ovo događa, zašto neki United Group kupuje medije. Vrlo je jednostavno: kad nema više rasta u domaćoj industriji, moraš raditi ekspanziju"

23.9.2018.
12:23
VOYO logo

"Kad je KKR došao kod nas, tržište rada je malo živnulo. Meni je osobno KKR spasio život. Mogao sam otići s HRT-a. Imao sam dva srčana tamo, kazao je Zoran Šprajc na panelu “Money never sleeps – Restrukturiranje medijskog tržišta”, kojeg je vodio direktor Telegram Media Grupe, Miran Pavić, a na kojem se raspravljalo o akvizicijama na medijskom tržištu i što one znače za korisnike.

Dejan Ljuština, glavni partner PwC-a za telekomunikacije, medije i tehnologiju u Centralnoj i Istočnoj Europi, kazao je kako sve medijske akvizicije imaju vrlo jednostavno objašnjenje, a to je profit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bitno je demistificirati zašto se sve ovo događa, zašto neki United Group kupuje medije. Vrlo je jednostavno: kad nema više rasta u domaćoj industriji, moraš raditi ekspanziju", kazao je Ljuština. Velika pozornost na panelu usmjerena je na sportska prava za koja su sudionici zaključili da su alat diferencijacije i unikatna vrijednost TV sadržaja.

Image

Rovinj: WMF, Money never sleeps - Restrukturiranje medijskog tržišta 22.09.2018., Rovinj - 11. Weekend Media Festival. Money never sleeps – Restrukturiranje medijskog trzista. Slobodan Georgijev, Dejan Ljustina, Primoz Pusar, Zoran Sprajc, Miran Pavic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Stiže fokus na lokalni sadržaj

Slobodan Georgijev iz BIRN-a Srbija i istraživački novinar tjednika Vreme dodao je da su medijske akvizicije u Srbiji fundamentalno političko pitanje jer su ljudi s vlasti počeli braniti telekome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primož Pusar, partner i predsjednik uprave Pristop skupine, nadovezao se kazavši kako je iznimno čudna odluka Slovenske agencije za zaštitu konkurencije da United Group mora prodati Sports klub, pogotovo kad se uzme u obzir da je odluka donijeta pet godina nakon pokretanja postupka, što iskače iz svih zakonskih okvira.

"Ono što je sad najvrijednije je lokalni sadržaj. Počela je utrka za nabavu lokalnog sadržaja i svi žele sudjelovati, od teleoperatera do starih igrača koji su tržištem dominirali zadnjih 50 godina i digitalnih kompanija", dodao je Pusar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo