Zašto Kosor nije posjetila radnike KIO-a? Bila im je blizu

Obespravljeni, otpušteni radnici KIO keramike u stečaju četvrti tjedan prosvjeduju u 'vladinom šatoru' u središtu Orahovice. Troje ih je počelo štrajk glađu.

19.11.2011.
20:57
VOYO logo

Radnici traže od Vlade RH pomoć u isplati oko 16 milijuna kuna otpremnina i očuvanje najmanje 250 radnih mjesta u poduzeću koje je, nakon propasti, vjerovnike ostavilo bez više od pola milijarde kuna.

Prosvjednici su u subotu u 11 sati blokirali državnu cestu D2 u mjestu Čačinci. Hodajući preko pješačkog prijelaza, više od 60 radnika usporavalo je promet upozoravajući hrvatsku javnost da će istrajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva. Oko 11.30 sati radnici su prekinuli blokadu i propustili više od 30 kamiona i autobusa, te pedesetak osobnih automobila, a potom su nastavili s blokadom koju čine kružnom šetnjom preko pješačkog prijelaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Troje radnika u subotu je započelo i štrajk glađu.

HDZ-ovci zaobišli Orahovicu

Zanimljivo je da su se u Virovitičko-podravskoj županiji održavali predizborni skupovi HDZ-a na kojima je sudjelovala i premijerka Jadranka Kosor. No, zaobišla je Orahovicu, vjerojatnio upravo zbog prosvjednika KIO Keramike u stečaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Kosor je obišla u subotu Pitomaču, Viroviticu i Slatinu, a mladež je okupljenima dijelila peciva i kuhano vino. Kosor je poručila da u Vladi ne trebaju MMF jer znaju štedjeti, "kako obrisati tamo gdje možemo, ali i kako zaštiti najosjetljivije. I umirovljenike, i majke i mlade obitelji i kako zaštititi hrvatske branitelje". Također, rekla je da svi koji žele biti dužnosnici moraju pred javnost staviti i 'ovce i novce'.

"Dakle, na sunce sve što imate, pa neka narod bira", kazala je Kosor, koja se još dotakla i pitanja ukidanja vjeronauka u školama i kazala da HDZ to neće dozvoliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kosor i danas gazi po trnju i rješava životne probleme građana'

Govorio je i Josip Đakić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, koji je kazao da Jadranka Kosor i danas gazi po trnju i rješava životne probleme građana.

"Alternativa Hrvatskoj ne može biti niti jedan ljevičar koji nije radio ništa u svome životu niti se bilo gdje dokazao. Ne može biti ni onaj koji je pogazio ljude, a za to se nije ni ispričao", kazao je Đakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo