TONKO OBULJEN / Zašto je Vlada sakrila da će brat ministrice Obuljen upravljati resorom vrijednim 16 milijardi kuna?

Image
Foto: PIXSELL

Ta informacija objavljena je tek kasnije na priopćenju koje je postavljeno na stranicama vlade

18.3.2018.
15:25
PIXSELL
VOYO logo

Brat ministrice culture, Nine Obuljen Koržinek, imenovan je za predsjednika Vijeća HAKOM-a (Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti).
Inače, Tonko Obuljen imenovan je na tu funkciju u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice vlade.

Međutim nikakvog problema ne bi bilo da nije došlo do "omaške" vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kao i nakon svakog zatvorenog dijela sjednice u redakcije medija pristiglo je priopćenje s odlukama koje su donesene na njoj, ali ovaj put u spomenutom priopćenju nije bilo informacije o imenovanju brata ministrice za predsjednika Vijeća HAKOM-a.

Ta informacija objavljena je na priopćenju koje je postavljeno na stranicama vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog isteka mandata, Vlada je utvrdila odluku o razrješenju dosadašnjega predsjednika Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, dr. sc. Dražena Lučića, zamjenika predsjednika Domagoja Jurjevića i članova Zdravka Jukića, dr. sc. Nikole Popovića i dr. sc. Marijana Bolarića.

Temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, Vlada je utvrdila odluku kojom se Tonka Obuljena imenuje novim predsjednikom Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, Darka Josipovića novim zamjenikom predsjednika Vijeća agencije, a novim članovima Vijeća mr. sc. Mislava Hebela, Antu Milasa i dr. sc. Nikolu Popovića", objavljeno je na stranicama vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta odluka proslijeđena je Saboru na daljnji postupak, stoji u priopćenju na stranicama vlade, no treba napomenuti kako nema službenog odgovora zbog čega vlada odmah nije poslala puno priopćenje.

Ovdje možete pogledati kako je izgledao dokument koji je vlada poslala redakcijama, dok je ispod njega screenshot s dodatnim informacijama objavljen na stranicama vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo