ZAŠTO JE OBITELJSKOJ TVRTKI MINISTRA DAO ZEMLJU JEFTINO I BEZ NATJEČAJA: / Bandića pitali o njegovom potpisu na neobičnom dokumentu

Image
Foto: Pixsell

Agroproteinka je zemljište od Grada Zagreba dobila za manje od 30 eura po kvadratu bez natječaja

27.8.2019.
16:11
Pixsell
VOYO logo

Obiteljska tvrtka novog ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana 2016. godine ostvarila je neobično uspješan poslovni dogovor s Gradom Zagrebom, objavili smo jutros.

Image
OBITELJSKA TVRTKA MINISTRA DOBILA GRADSKO ZEMLJIŠTE ULTRAJEFTINO: /

Grlić Radman: 'Nisam znao', ali priznaje da je frend s Bandićem

Image
OBITELJSKA TVRTKA MINISTRA DOBILA GRADSKO ZEMLJIŠTE ULTRAJEFTINO: /

Grlić Radman: 'Nisam znao', ali priznaje da je frend s Bandićem

Prema dokumentima koje je potpisao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, inače u dobrim odnosima s Grlićem-Radmanom, tvrtka Agroproteinka kupila je od grada Zagreba građevinsko zemljište u Sesvetskom Kraljevcu po iznimno niskoj cijeni od 29,76 eura po metru četvornom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda su cijene zemljišta tada bile više, ovaj komad zemlje tada nije stavljen na natječaj pa prodan najvišem ponuđaču, već je prodano firmi čiji je direktor ministrov brat, a i sam je Gordan Grlić Radman tada ima više od 20 posto dionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presicu obilježio primitivan ispad

No, kako je aktualni ministar kazao Net.hr-u, on za taj dogovor s Gradom Zagrebom "nije znao", a novinari su i Bandića pitali o cijeloj situaciji. Bizarnu presicu obilježio je primitivan Bandićev ispad. Novinarki koja ga je pitala o stanju u Čistoći, umjesto odgovora je poručio da ga "rajca".

Novinari su ga pitali i o ovom slučaju o jeftinoj prodaji zemljišta. Na pitanje zašto je cijena bila tako niska i zašto se išlo direktno u pogodbu, Bandić je rekao: "Ured za imovinu", želeći poručiti kako treba pitati njih. Novinarka je potom kazala kako je on potpisao tu odluku, a Bandić je nastavio u svom stilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez odgovora o zemljištu

"Vi stvarno mislite da sam ja bedast ili senilan. Niti sam bedast, niti sam senilan. A vi ste jako pametni. Ali ćete još morati malo pure pojesti da bi bilo pametni kao ja. Možemo samo o atletici. Ured za imovinu glede cijene i zemlje", kazao je Bandić.

"Ali vi ste stavili potpis", kazala je novinarka. "Ne zaboravite da sam ja gospodin gradonačelnik", kazao je Bandić i tako izbjegao odgovor na pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Agroproteinke su nam ranije potvrdili kako su kupili spomenuto zemljište te kako je cijenu odredio sudski vještak. Grlić Radman je pak za Net.hr svom odnosu s Bandićem kazao:

Dobri odnosi s Bandićem

"S gradonačelnikom Zagreba, s gospodinom Milanom Bandićem, vrlo dobro surađujem od vremena kada sam bio veleposlanik u Budimpešti. Naime, Zagreb i Budimpešta su gradovi partneri, a grad Zagreb je puno pridonio ostvarenju kulturnih projekata. Jedna od najvažnijih manifestacija bilo je gostovanje Zagrebačke filharmonije u Budimpešti 26. lipnja 2013., kada smo organizirali koncert povodom Dana državnosti i ulaska Republike Hrvatske u EU. Bilo je kasnije i drugih susreta i projekata grada Zagreba, osobito u financijskoj pomoći Hrvatske škole u Budimpešti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Zagreb je također darovao Budimpešti božićnu jelku. Suradnja grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića nastavila se i u Berlinu, gdje sam imenovan veleposlanikom. Upravo zahvaljujući sporazumu o suradnji Zagreba i Berlina, kao gradova partnera, naše predsjedanje će započeti s prigodnim koncertom u Gradskoj vijećnici, 14. siječnja 2020., na kojem će svoja djela izvesti Zagrebački solisti. MVEP će, u okviru našega predsjedanja Vijećem EU-a, aktivno surađivati s Gradom Zagrebom oko svih tehničkih priprema u nadležnosti gradskih službi".

Tvrdi kako nije znao za kupnju ovog zemljišta, niti je trebao znati te kako je njegova uloga u tvrtki bila savjetodavna, a ne operativna. Potvrdio nam je da je bio član Nadzornog odbora Agroproteinke, po želji pokojnog oca, od 2008. do 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo