OSTALI BEZ MANDATA / Zašto je Most doživio debakl? 'Nismo uspjeli motivirati građane da izađu na izbore'

Loš rezultat HDZ je očekivan jer nisu imali dobru politiku ni dobro djelovanje zadnje dvije godine, zaključio je Petrov.

26.5.2019.
23:46
VOYO logo

Prema posljednjim neslužbenim rezultatima izbora, Most nezavisnih lista nije prešao izborni prag i ostao je bez mandata u Europskom parlamentu. 

"Od 2013. godine Most ima kontinuitet. Naravno, nekad se dogodi i neki neželjeni rezultat kao što je ovaj danas", kazao je Petrov te se požalio da dvije trećine građana nije izašlo na izbore za Europski parlament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi, nažalost nismo uspjeli motivirati građane da izađu na izbore", kazao je Petrov te dodao da bi volio da u Hrvatskoj postoji zakon kao u Australiji da građani moraju izaći na izbore. Najavio je da će se Most bolje pripremiti za parlamentarne izbore. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da komentira da su i HDZ i SDP dobili po četiri mandata, Petrov je kazao da su građani nagradili oni koji su prethodno bili europarlamentarci. "Bili su uvjereni da oni ipak imaju iskustvo", kazao je Petrov. 

"Sam loš rezultat HDZ je očekivan jer nisu imali dobru politiku ni dobro djelovanje zadnje dvije godine", zaključio je Petrov. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavljamo još žešće u borbu za bolju Hrvatsku

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je u nedjelju, nakon objave prvih rezultata Državnog izbornog povjerenstva (DIP) prema kojima Most nije osvojio nijedan mandat u Europskom parlamentu, da će se nastaviti još žešće boriti za bolju i čestitu Hrvatsku.

"Most je krenuo u borbu za bolju, čestitu, radišnu Hrvatsku i od toga nećemo odustati. Nastavljamo još žešće u svoju borbu", naglasio je Petrov nakon objave prvih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazio je također žaljenje što građani nisu u većem broju izašli na EU izbore. "Dvije trećine Hrvatske danas nije izašao na birališta i to dovoljno govori o elitama", ustvrdio je.

Petrov je najavio je da će Most analizirati izborne rezultate i na temelju toga napraviti strategiju za daljnje djelovanje i za pripreme za parlamentarne izbore. "Nekada se dogodi neki neželjeni rezultat kao što je ovaj danas, ali ja ne mislim da je to ono što je stvarno u percepciji hrvatskih građana", ustvrdio je  Petrov,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i druge liste koje su na EU izborima ostvarile bolje rezultate od Mosta. "Uvijek postoje opcije koje bljesnu i koje se ugase, pitanje je kontinuiteta i ovo se ipak ne može mjeriti s parlamentarnim izborima", kazao je.

Što se tiče ukupnih rezultata izbora Petrov je ocijenio da su građani honorirali one koji su prethodno bili europarlamentarci, a što se tiče HDZ-a da je rezultat očekivan. "Ne bih to gledao samo kroz ideološku prizmu već i kroz povijest sudjelovanja Hrvatske u Europskom parlamentu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja ocijenio je kako su građani očito birali pojedine kandidate a ne pojedine političke opcije. "Očito su se vodili time koga žele vidjeti u Europskom parlamentu, a ne koju opciju podupiru pa je tako Ruža Tomašić dobila preko sedam posto, Marijana Petir preko četiri posto, a SDP -a lista s puno sadašnjih europarlamentaraca ostvarila jako dobar rezultat".

Za rezultate Mosta Grmoja je kazao kako je očito da na ovim izborima Most nije uspio ostvariti rezultate ali i ustvrdio kako to ne mora nužno govoriti o Mostu na nacionalnoj razini. "To samo govori o tome kako su birači odlučili na ovim izborima",  izjavio je  i najavio da će Most i dalje biti najžešća oporba vladajućima te se boriti za promjene u Hrvatskoj, za pravednu i ponosnu Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo