Zašto je baš samohrani otac morao ostati bez posla?

Čovjek koji brine o 15-godišnjem sinu, a cijeli je radni vijek dugačak 32 godine proveo u Hrvatskim željeznicama, strahuje da će zbog podignutih kredita nakon posla izgubiti i kuću.

29.9.2014.
17:38
VOYO logo

Nakon 32 godine radnog staža četrdesetšestogodišnji Predrag Kosijer iz Gornjih Vučinića ostao je bez posla, a tragičnost te i inače teške situacije pojačava činjenica da je riječ o samohranom ocu, čovjeku koji brine o svom petnaestogodišnjem sinu.

Da sve skupa bude još teže, Kosijer je prije nekoliko godina digao dva kredita za uređenje kuće što znači da je sada u opasnosti da nakon gubitka posla izgubi i kuću te ostane doslovce na ulici s maloljetnim djetetom, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nelogičan čin otkaza

U Hrvatskim željeznicama, poduzeću u kojem je proveo cijeli svoj dosadašnji radni vijek, Kosijer je od HŽ-a Carga u kojem kao samostalnom poduzeću radi od 2007. godine otkaz dobio 15. rujna i već je uz pomoć Sindikata zatražio sudsku zaštitu svojih prava, ali sve to ne može umanjiti ogorčenost koju osjeća zbog, po njegovom mišljenju, nelogičnog i nehumanog čina otkaza.

Da će ostati bez posla doznao je nedavno, kad su u tvrtki objavili da ukidaju sva četiri radna mjesta pregledača vagona u Lokvama, jer više nisu potrebna. Očekivao je da će ga prebaciti na nekiu drugu lokaciju, ali to se nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo