Milijuni jaja uništeni /

Zaražena jaja pronađena u 26 članica EU: Hrvatska i Litva jedine nisu pogođene

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Povjerenik za zdravstvo i sigurnost hrane izjavio je kako Komisija u Bruxellesu poduzima sve napore kako bi dobila cjelovitu sliku slučaja, dodavši kako je stotine proizvođača blokirano, a milijuni jaja uništeni.

6.9.2017.
9:16
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Jaja zaražena insekticidom fipronilom otkrivena su u 26 od 28 zemalja članica EU-a, u svima osim u Hrvatskoj i Litvi, a ukupno je pogođeno 45 zemalja u svijetu, rečeno je u Tallinnu, gdje se održava neformalni sastanak ministara poljoprivrede zemalja članica EU-a, piše Poslovni.hr.

Povjerenik za zdravstvo i sigurnost hrane Vytenis Andriukaitis izjavio je kako Komisija u Bruxellesu poduzima sve napore kako bi dobila cjelovitu sliku slučaja, dodavši kako je stotine proizvođača blokirano, a milijuni jaja uništeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najpogođenije zemlje - Nizozemsku, Njemačku, Belgiju i Francusku - Europska komisija poslat će svoje ekipe, a kriminalne aktivnosti koje dovode u pitanje ugled i integritet cjelokupnog lanca proizvodnje hrane neće se tolerirati, rekao je povjerenik. 

Unatoč tome što su milijuni jaja povučeni iz trgovina diljem EU-a, strahuje se da je puno zaraženih jaja već ušlo prehrambeni lanac kroz kekse, kolače i salate, piše Poslovni.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo