sonus festival / Zarada na partijanerima na Zrću: Dok je zabave, za cijene ne pitaju

40 kuna za bocu pive, 70 kuna za šlagiranje dušikovim oksidom. To su neki uobičajeni troškovi mladih koji se zabavljaju na Zrću.

22.8.2018.
22:22
VOYO logo

Ni vjetar koji puše uz more ne može rashladiti partijanere na Zrću koji su došli na Sonus festival. Dobro se zabavljaju pa im nije važno koliko će potrošiti. U klubovima je najjeftinija voda, 30kuna, kokteli se kreću od 200-njak kuna na više. Odmah pokraj može se i prigristi. Komad pizze je 30 kuna, dok hamburgeri koštaju 50-ak kuna. Dok burek košta 29 kuna.

Oni koji pretjeraju s alkoholom, na plaži traže osvježenje. Zanimljivo je da u ovih nekoliko dana koliko festival traje, policija uopće nije morala intervenirati. Za one sklone ilegali pripremaju se baloni. Pune se plinom za šlag koji je legalan, ali ne za inhalaciju nego za kavu. Prodavači čak imaju fiskalne blagajne i prodaju ih kao kavu sa slagom. Na plazama ostatci iskorištenih plinskih bočica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 6 sati ujutro gasi se glazba i partijaneri napuštaju klubove. Dio vremena provest će na plaži a onda će na odmor da kasnije mogu nastaviti dalje. I tada kreće posao za taksiste. Od Novalje do Zrća prijevoz je oko 100-njak kuna, ovisno o tome je li tarifa dnevna ili noćna. Preko dana najvažnija stvar je hrana, jede se sve od brze hrane do restorana.

Organizatori festivala su zadovoljni, na Zrće im je stigla klijentela koja se inače zabavlja na Ibizi ili Sardiniji. Za domaće goste cijene karata su jeftinije. "Cijena festivalske karte je 180 eura, a za goste iz ex-Yu zemalja je 50 posto jeftinija", kazao nam je organizator Dalibor Oliver Zečić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradu su zadovoljni jer su im napokon stigli gosti koji se zabavljaju na Zrću, dok u gradu troše na ostale užitke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo