Zaprešić na referendumu /

Zaprešićani protiv uvođenja naplate parkinga: krenuli skupljati potpise za referendum

Parking se naplaćuje od 1. veljače. U prvoj zoni cijena sata parkiranja je 4 kn. U drugoj zoni 3 kn. Građani kažu - preskupo

11.3.2018.
19:00
VOYO logo

Tisuće građana Zaprešića potpisuju zahtjev za održavanje referenduma kojim traže ukidanje naplate parkinga u središtu grada. Parking aparate gradonačelnik je obrazložio pokušajem uvođenja reda, što je pak ujedinilo oporbu koja je ustala protiv naplate. 

Zaprešićani su ustali protiv gradske odluke o uvođenju naplate parkinga u gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nametnuli su nam to. Nikakve koristi od toga. Određena grupa u centru ima koristi jer nema više gužve, ali to je čisti namet, čisto deranje. Da su bar trake pofarbali, da sunešto napravili...ništa", rekao nam je Miroslav Saić iz Zaprešića.

Peticiju je pokrenuo lokalni Živi zid. Kažu kako su u nepuna dva dana skupili preko trećine potrebnih potpisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo najmanje 4500 potpisa, ali vjerujemo da ćemo to skupiti i prije roka tako da što prije predamo predsjedniku gradskog vijeća pa da što prije bude referendum", rekla je gradska vijećnica Goranka Dorotić.

Iako je u predizbornoj kampanji tvrdio kako naplate parkinga neće bit, gradonačelnik Željko Turk je tu odredbu ipak donio pod izlikom uvođenja reda u gradski promet. No, naplata probleme nije riješila, kažu građani.

"Ima nas budala, ja sam platila godišnju kartu, koji smo platili, a živim u centru, a ima isto tako ljudi koji žive u centru, nisu platili i nepropisno se parkiraju", ističe bivša pročelnica za društvene djelatnosti Silvija Bosner.

Parking se naplaćuje od 1. veljače. U prvoj zoni cijena sata parkiranja je 4 kn. U drugoj zoni 3 kn, a građani kažu kako im je to preskupo. A ukoliko se referendumu odazove 50% birača, odluka će biti obvezujuća za gradske vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo