ZAPAMTITE NJIHOVA IMENA: / Ovo su ljudi koji su se narugali svojim biračima i ismijali demokraciju zbog USKOK-ovog optuženika

Image
Foto: Pixsell

Mladen Madjer prešao je Bandiću i odlučio podržati Andreja Plenkovića, a ovo je popis svih zastupnika koji su se odlučili na takav potez

4.1.2019.
16:41
Pixsell
VOYO logo

Ovaj će saziv Sabora, kao nikad dosad, ostati zapamćen po prelascima zastupnika iz jedne u drugu stranku, iz oporbe prema vladajućem taboru. Jedna se cijela stranka raskolila nakon što je dio zastupnika odlučio podržati vladajući HDZ. No, i nakon HNS-ovog pretrčavanja većina je ostala tanka, pa je zagrebački gradonačelnik i višestruki USKOK-ov optuženik Milan Bandić redovito osnažuje.

Najnoviji slučaj prelaska u Bandićevu stranku istražuje USKOK, a mi vam donosimo sve zastupnike koji su u ovom mandatu iz drugih stranaka prešli Bandiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MLADEN MADJER

(1344 preferencijalna glasa)

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Saborski zastupnik Mladen Madjer

Najnoviji prebjeg, gospodin Madjer, prešao je iz HSS-a u klub zastupnika Milana Bandića. Ubrzo nakon toga je otkriveno kako mu je kći Tajana u listopadu zaposlena u Zagrebačkom holdingu. Kako piše Jutarnji list, i druga Madjerova kći, Lana, zaposlena je u gradskoj tvrtki - ZET-u. Slučaj prelaska zastupnika Madjera istražuje USKOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ANA KOMPARIĆ DEVČIĆ

(409 preferencijalnih glasova)

Image
Image

24.01.2018., Zagreb- Sabor je raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o zastiti okolisa nastavio 7. sjednicu. Ana Komparic Devcic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ana Komparić Devčić SMS porukom obavijestila je svog bivšeg šefa i prijatelja Zorana Milanovića da napušta SDP. On je navodno odgovorio - nemoj, no nije ga poslušala. Na listu je dospjela zahvaljući Zoranu Milanoviću, pa je tako unatoč skromnih 400 preferencijalnih glasova završila u Saboru. Na kraju se skrasila u klubu Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MARIJA PUH

(369 preferencijalnih glasova)

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

I saborske zastupnike je zahvatila navijačka groznica pa su na raspravu došli prikladno odjeveni. Među njima je bila i zastupnica Marija Puh. Sabor RH je 8. sjednicu nastavio raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Mlada i do ulaska u Sabor široj javnosti nepoznata članica HNS-a iz Krapine Marija Puh, ostala je vjerna stranci kada je ova ušla u koaliciju s HDZ-om. No, prije mjesec dana Puh je napustila HNS i pristupila stranci Milana Bandića najavivši da će i dalje podržavati Vladu u dobrim projektima. Iz HNS-a je, po vlastitim riječima, otišla zbog nezadovoljstva statusom veleučilišta Zagorje u Krapini. Njezin je brat zaposlen u ZET-u, a ona je postala i potpredsjednica Kluba zastupnika Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MARIJA PUH SLUŽBENO PREŠLA KOD BANDIĆA, PA KOMENTIRALA SVOG BRATA: /

'Ne znam ni na koje je mjesto u ZET-u zaposlen'

MILANKA OPAČIĆ

(20.677 preferencijalnih glasova)

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek/PIXSELL

Bivša potpredsjednica SDP-a i ministrica socijalne politike i mladih u vladi Zorana Milanovića sredinom listopada napustila je SDP zbog neslaganja s Bernardićem te pristupila Bandićevom klubu zastupnika. Kako je kazala, Bandić ju je "kupio buketom cvijeća", a najavila je da će u Saboru nastaviti glasovati po vlastitoj savjesti. "Ulazim samo u klub, ali ostajem nezavisna zastupnica i svoje djelovanje nastavljam na socijaldemokratskim postulatima koje sam i dosad zastupala", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZDRAVKO RONKO

(6949 preferencijalnih glasova)

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

01.12.2017., Zagreb - Sabor je nastavio 6. sjednicu raspravom o konacnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i podrucnoj (regionalnoj) samoupravi, koja je bila prekinuta nakon objave presude u Haagu. Zdravko Ronko. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ov veteran iz Požege u rujnu je napustio stranku i prešao u Bandićev saborski klub ne krijući netrpeljivost spram šefa SDP-a. "Podržavat ću Vladu Andreja Plenkovića sve dok Davor Bernardić bude u SDP-u, dok bude mogao birati, biti biran ili, ne daj Bože, slagati liste", kazao je Ronko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IVICA MIŠIĆ

(1303 preferencijalna glasa)

Image
Image

Ivica Mišić u Saboru se našao kao kandidat stranke Promijenimo Hrvatsku koju je promijenio u listopadu 2017. godine po već utabanoj "prebjegličkoj" ruti: najprije je postao nezavisni zastupnik, a zatim se pridružio (zjeeev!) Bandićevom klubu zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KAŽIMIR VARDA

(456 preferencijalnih glasova)

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagreb: Dva tjedna prije ljetne stanke Sabor pokušava uloviti rokove 02.07.2018., Zagreb - Sabor je 8. sjednicu nastavio vec u ponedjeljak pokusavajuci u dva preostala tjedna prije ljetne stanke odraditi sve predvidjene tocke dnevnog reda. Kazimir Varda.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Iskusni Kažimir Varda najprije je bio član HDZ-a. Zatim je prešao u Hrvatsku stranku umirovljenika, a u Sabor je ušao kao kandidat koalicije SDP-HNS-HSS-HSU. A kada je ušao, pristupio je najprije Stranci međugeneracijske solidarnosti, a potkraj studenoga prošle godine (zjeeev!) ušao je u stranku Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo