'ŽAO NAM JE': / Potvrđeno je da je dječak iz Bregane umro zbog salmonele pa su se oglasili iz Pivca

Image
Foto: Screenshot
18.11.2016.
7:47
Screenshot
VOYO logo

Sinoć su se u vezi navedenog oglasili iz Pivca.

'Nakon medijskih napisa objavljenih večeras u vezi tragične smrti pok. Mirka Vidovića, obavještavamo vas da do ovog trenutka još uvijek nismo zaprimili nikakvu službenu obavijest nadležnih tijela niti smo upoznati sa službenim rezultatima odnosno nalazom obdukcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duboko žale

Kao i do sada, u stalnom smo kontaktu s nadležnim službama i punomoćnicom obitelji Vidović te smo i danas imali zadnji kontakt s njom. Punomoćnica obitelji izvijestila nas je da još nije zaprimila nikakvu službenu informaciju o nalazu obdukcije.

Mesna industrija Braća Pivac izražava duboko žaljenje u vezi tragičnog događaja koji proživljava obitelj iz Bregane te smo i dalje uz istinski pijetet na dispoziciji punomoćnici obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok nalaz obdukcije ne bude poznat, naša postupanja ćemo voditi isključivo prema uputama nadležnih institucija te svi budući koraci bit će u dogovoru i prema uputama istih. U kontaktu s proizvođačem jaja iz Poljske te kada nam budu dostupni svi dokumenti i poznat nalaz obdukcije, odmah ćemo izvijestiti odgovornog proizvođača o istima. Budući da se prodaja proizvoda ovog proizvođača odvija na jedinstvenom EU tržištu, dužnost nam je dostaviti proizvođaču kompletnu dokumentaciju i saznanja kojima ćemo raspolagati, a koju proizvođač očekuje radi daljnjih postupanja', objavili su u priopćenju.

Obitelj još nije dobila obdukcijski nalaz

Nakon što su mediji objavili kako je obdukcija potvrdila da je petogodišnji dječak iz Bregane umro od samoneloze iz jaja, punomoćnica njegove obitelji izjavila je u petak Hini da još nisu dobili nalaze odbukcije iako su ih zatražili 30. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnica Dijana Kladar rekla je Hini kako se nada da će i oni dobiti obdukcijiski nalaz jer je Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku još 30. listopada zaprimio njihov zahtjev za tom dokumentacijom.

Pošast salmonele

Zadnjih dana u Hrvatskoj je zbog salmonele s tržišta povučeno nekoliko proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trgovački lanac Kaufland objavio je u četvrtak da je dobrovoljno s tržišta povukao svježi pileći zabatak u rinfuzi, poljskog dobavljača Animex Foods, s rokom trajanja do 20. studenoga, jer je u nekim uzorcima izolirana salmonela.

Trgovački lanac Konzum u četvrtak je izvijestio da je u ćevapčićima iz jedne njegove prodavaonice u Rijeci nađena salmonela te su poduzete sve potrebne mjere za zaštitu potrošača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić poručio je da će njegovo ministarstvo nastaviti sa strožom kontrolom uvoznog mesa i preporučio građanima da kupuju hrvatske proizvode, priopćeno je iz Ministarsva poljoprivrede u povodu obavijesti o pojavi salmonele u pilećem mesu uvezenom iz Poljske.

Nalaze obdukcije trebalo bi dobiti i Državno odvjetništvo, koje će potom odlučiti o mogućem pokretanju istrage protiv odgovornih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo