KAOS U SHERATONU / Reporteri s povijesne skupštine Dinama: 'Zanimljivo je da su ovom trenutku na istoj strani HDZ, Boysi i Tomašević'

'Ispred hotela u kojem se održava sjednica, Boysi su počeli vikati, pjevati i skandirati; ' Mamiću znaj svemu je kraj'. I to je jedna od pristojnijih pjesama', ističu

9.3.2023.
20:39
VOYO logo

Zbog povijesne skupštine GNK Dinama u hotelu u središtu Zagreba, ispred hotela je užarena atmosfera. Više stotina navijača okupilo se na ulici dok u hotelu odlučuje o sudbini hrvatskog prvaka. Reporterka RTL Danas Petra Mlačić nalazi se ispred hotela među navijačima.

Sve o skupštini GNK Dinama pratite OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Rade jedino što mogu - šalju poruku'

Na pitanje ima li incidenata odgovara: "Zasad nema incidenata, ali ne mogu reći da je mirno iako je zaista bilo mirno i pristojno do samog početka skupštine. No, u trenutku kad je krenula sjednica skupštine netko je dao znak i nekoliko stotina navijača se sinkronizirano okupilo na trgiću ispred hotela u kojem se odrzava sjednica. Počeli su vikati, pjevati, skandirati i pjevati ' Mamiću znaj svemu je kraj'. I to je jedna od pristojnijih pjesama koju su pjevali. Nakon toga su počeli paliti baklje i bacati razna pirotehnička sredstva, prvo na cestu a onda i prema novinarima. Organizatori su govorili da to ne rade, ali oni se nisu smirili. No oni dobro znaju da je ovo jedino što u ovom trenutku mogu raditi, a to je poslati vrlo jasnu poruku svima što očekuju od Dinama. Da žele Dinamo bez Mamića, gdje žele Dinamo s novim statutom gdje je jedan član jedan glas.

Organizatori, kad su ih zvali na ovo okupljanje, rekli su im da budu pristojni i mirni, ali kako i u hotelu gdje je Skupština nije mirno, nije ni čudo da i oni na ulici nemaju zašto biti mirni. Zanimljivo je da su ovom trenutku svi ovi navijači na istoj strani kao u HDZ , kao i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je vrlo jasno rekao da ako se Dinamo ne očisti od Mamića da nema ništa od izgradnje stadiona. I premda je policija rekla da će biti ovdje i osiguravati mir ovdje nema niti jednog jedinog policajca tek jedna kola Hitne pomoći", izvjestila je reporetrka Mlačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natezanje od samog početka

Reporter RTL Danas Marko Vargek prati skupštinu. Na pitanje je li Mamić izgubio kontrolu nad Dinamom odgovara:
"Daleko smo još od odgovora na to pitanje.  Zapelo se na prvoj točki dnevnog reda. Mirko Barišić, predsjednik Dinama, nije ni izustio ni dovršio prvu pozdravnu rečenicu na Skupštini a već se ustao Damir Zorić, predstavnik Mamićeve struje, i rekao kako se treba prvo izglasati radno predsjedništvo i kako uz Mirka Barišića za predsjedajućim stolom ne mogu sjediti gosti skupštine, pa im je rekao da odu iza i sjednu na svoje mjesto.", izvještava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo