'za transparentniji proračun' / Žalac: 'Uvijek mislim da treba povećati trošarine na alkohol i cigarete'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Na upit nije li povećanje trošarina u suprotnosti s poreznim rasterećenjem, Žalac je rekla kako treba gledati širu sliku

26.7.2018.
13:25
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac odgovorila je u četvrtak potvrdno na novinarsko pitanje treba li povećati trošarine na alkohol i cigarete, dodajući kako će se o tome još raspravljati.

"Uvijek mislim da treba povećati trošarine na alkohol i cigarete, dakako, ako je u pitanju zdravstvo, međutim o tome ćemo raspravljati", izjavila je Žalac na konferenciji za novinare u Vladi. Odbacila je da postoji ikakav prijepor među ministrima oko tog pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, dok ministar zdravstva Milan Kujundžić zagovara povećanje trošarina, ministar financija Zdravko Marić poručio je da takvi prijedlozi nisu u potpunosti iskomunicirani s Ministarstvom financija i na razini Vlade.

"Svaki resor ima nekakve svoje zahtjeve. No, po prvi puta imamo veće prihode i trebamo čuvati uravnotežen proračun. Svi ministri su duboko svjesni u kakvoj se situaciji nalazimo i da tu situaciju treba s godinama jačati, a ne slabiti. Vjerujem da će, ne samo ministar Kujundžić, nego svi ministri u Vladi biti na tragu toga da proračun bude puno bolji i transparentniji", izjavila je Žalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit nije li povećanje trošarina u suprotnosti s poreznim rasterećenjem kojim se Vlada hvali, Žalac je rekla kako treba gledati širu sliku, a ne samo jedan resor jer je to jedini način da se postigne konsenzus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo