ZAKULISNE IGRE? / Vlada medijima dala na uvid premijerov putni nalog za put u Finsku, a Novaković tvrdi da ga Povjerenstvo nije dobilo

Image

Iako nije dostavljen putni nalog za ostale u ovom postupku, iz putnog naloga Andreja Plenkovića vidljivo je da troškove puta nije snosila Vlada.

5.9.2019.
20:57
VOYO logo

Iz Vlade je medijima na uvid poslan putni nalog za premijerovo službeno putovanje u Finsku nakon što je u četvrtak Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak o HDZ-ovu putu u Helsinki. Kako javlja Dnevnik.hr, u putnom nalogu piše da poreznici obveznici nisu platili ni smještaj ni dnevnice. Iako nije dostavljen putni nalog za ostale u ovom postupku, iz putnog naloga Andreja Plenkovića vidljivo je da troškove puta nije snosila Vlada. Premijer se isto tako odrekao dnevnica, što je vidljivo i u nalogu.

Dokument je Vlada poslala nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u četvrtak odlučilo pokrenuti postupak protiv premijera, potpredsjednika vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, bivše ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić te bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPORAN PUT U HELSINKI VLADINIM AVIONOM; Premijer: /

'To ima jedini cilj da pričini političku i medijsku štetu meni i drugim dužnosnicima'

Image
SPORAN PUT U HELSINKI VLADINIM AVIONOM; Premijer: /

'To ima jedini cilj da pričini političku i medijsku štetu meni i drugim dužnosnicima'

Predsjednica povjerenstva Nataša Novaković kazala je da navedeni dužnosnici "nisu postupali savjesno". Povjerenstvo pokreće postupak protiv dužnosnika zbog toga što nisu dostavili dokumentaciju o predmetnom putovanju.

Premijer je danas izjavio kako su oni Povjerenstvu rastumačili sve što su trebali i da je riječ o bespotrebnom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“HDZ je čak dostavio i ukupni iznos troškova i hotela i putovanja. Ovo je konstrukcija čiji je jedini cilj da pričini političku i medijsku štetu meni i drugim dužnosnicima. Sve što smo trebali rastumačiti, mi smo jasno i precizno rastumačili povjerenstvu. Nikakve dileme nije bilo. HDZ je dostavio i ukupni iznos troškova, hotela i putovanja, sve što je bilo potrebno. Ovo što sada Povjerenstvo radi je suvišno i bez presedana”, rekao je, između ostalog, Plenković.

Nakon toga, Nataša Novaković je za RTL Danas kazala kako Povjerenstvu nije bio cilj da se nekome napravi šteta, već da su radili kao i u svakom drugom predmetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo dobili očitovanje ni dokumentacije. Nije nam sve dostavljeno. Niti jedan putni nalog nije dostavljen, do danas ne znamo ni tko je bio u zrakoplovu. Sve što smo tražili nismo dobili”, kazala je Nataša Novaković za RTL Danas i dodala: 'Nije korektno ovako se odnositi prema neovisnom tijelu. Oni su zakonom nužni dostaviti dokumente. Mi imamo pravo tražiti, drugi su dužni dostaviti. Nisu dostavili ni jedan dokument o tom putu, samo očitovanja”, naglašava i kaže da 'ako je sve u redu, onda nije postojao ni jedan razlog da se ne dostavi dokumente'. Na pitanje smatra li da je Plenkovićeva izjava napad na Povjerenstvo odgovorila je potvrdno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo