Napokon red u zgradama – stižu stambeni inspektori

Stambeni inspektori, kao poželjan oblik nadzora, samo su jedan od ključnih elemenata koje bi mogao donijeti novi, očekivani Zakon o stanovanju.

1.10.2012.
22:56
VOYO logo

Novi Zakon o stanovanju priželjkuje Koordinacija udruge stanara Hrvatske, koja u postojećoj zakonskoj regulativi vidi dosta manjkavosti, posebice u dijelu uređenja odnosa među suvlasnicima, upravljanju zgradama i stanarskim odnosima općenito.

Obilježavajući Svjetski dan stanara (1. listopada), upravo je Osijek bio domaćin središnjeg obilježavanja. Razlog je što ovdje već gotovo 20 godina (od sada već davne 1993.) djeluje gradsko Udruženje stanara, ali i zato što je u Osijeku obnovljen zavidan broj pročelja zgrada, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek kao uzor

Kada je u pitanju održavanje zgrada, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija izdvajaju znatna sredstva za pomoć pri obnovi zgrada.

"Od 2006. godine Županija sudjeluje u subvencioniranju kamate po kreditu za obnovu stambenih zgrada. Od ukupno sedam posto kamate, mi s iznosom od 1,5 milijuna kuna subvencioniramo 1,5 posto kamate", kazao je je dr. Vladimir Šišljagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo