prevencija prometnih nezgoda i vršnjačkog nasilja /

Zaklada Sveti Mihael: 'Prevencija je mnogo važnija od represije'

Image

U Županijskoj palači potpisani su ugovori o dodjeli financijskih potpora za odabrane projekte Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael.

14.1.2016.
14:55
VOYO logo

Ugovore su potpisali upravitelj Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić i ravnatelji Medicinske škole Varaždin, ravnatelj Strojarske i prometne škole Varaždin, Srednje škole Novi Marof, Osnovne škole Ludbreg i predsjednik Društva za športsku rekreaciju Salinovec, koji su prijavili pozitivno ocijenjene preventivne projekte.

"Danas osjećam dvojako, s jedne strane osjećam se kao da sam na kraju jednog velikog posla koji je trajao godinu i pol dana, od osnivanja zaklade, do prikupljanja sredstava i raspisavana natječaja i saznavanja današnjih prvih dobitnika. S druge strane osjećam se na početku jednog novog posla jer nakon ovog slijedi pravi posao kad ćemo puno lakše prikupiti sredstva i kada ćemo imati puzno veći natječaj i puno više prijavljenih", kazao je Alen Kišić okupljenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je posebno zadovoljstvo činjenicom da se projekti ponajviše odnose na prevenciju prometnih nezgoda i vršnjačkog nasilja.

"Ako smo osigurali da i jedno dijete dođe sigurnije u školu, ako jedno dijete neće imati posljedice vršnjačkog nasilja, onda smo svi skupa jako puno napravili" dodao je Kišić.Svi projekti u skladu s uputama MUP-a i nacionalnim programima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavak projekta bit će sredinom ove godine kad će biti još jedan veći raspis natječaja jer zadnjih nekoliko tjedana nam se priključuje još parnera, primjerice Grad Varaždin, Općina Martijanec, ali nam se priključuju i neki subjekti iz gospodarstva", zaključio je Kišić.

Više o projektu pročitajte OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo