ZAGREPČANKA U IRSKOJ STVORILA NOVI ŽIVOT: / 'Zarađujem tri puta više nego u Hrvatskoj, a uvjeti za rad su idealni'

Image
Foto: Facebook

Ana-Marija Hota iz Zagreba danas je stanovnica Dublina i blogerica koja Hrvatima, koji planiraju otići iz zemlje, otkriva sve o životu u Irskoj. Hota je u tu zemlju otišla među prvima 2013.

19.10.2017.
12:36
Facebook
VOYO logo

Ondje se zaposlila kao frizerka što po struci i je, te je u "Irish Timesu" proglašena jednom od najboljih u Dublinu. Zarađuje, ističe, gotovo trostruko više od prosječne hrvatske plaće. Hota se u grad zaljubila i zadovoljna je svojim životom.

Opisujući svoj uobičajen dan ondje za Slobodnu Dalmaciju rekla je: "Počinje kao i svakoj mami, spremanjem djece za školu, doručkom, nezaobilaznom kavom. Budim se u 7.30, odgovorim na nekoliko mailova čitatelja, provjerim društvene mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radno vrijeme je od 10 do 19 sati, s pauzom za ručak od sat vremena. Dosta se radi, ali nakon posla često odemo na piće, što je stari običaj Iraca koji su veoma druželjubivi. Vikendima sam slobodna i onda s obitelji uvijek idem na izlete u prirodu. Život je ovdje stvarno skladan, a uvjeti za rad su idealni."

Blogerica se u Hrvatsku ne namjerava vraćati jer je, ističe, prezadovoljna. "Ako se ikad i vratim, to će biti u starosti, i to na nekom osamljenom mjestu uz more. Hrvatska bi morala postati neka puno drukčija zemlja - pravednija, uspješnija, multikulturalna, s manje zlobe i zavisti, te zabadanja u tuđi život", kaže Zagrepčanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo