nemaju toliki novac / Zagrepčaninu moraju isplatiti 202 milijuna kuna: Tri tvrtke mogle bi se ugasiti, traže pomoć Vlade

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Tvrtke planiraju tražiti hitni sastanak s ministrom pravosuđa i ministrom gospodarstva

3.6.2019.
8:12
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Sudbina tri hrvatske kompanije koje bi se, zbog milijunske ovrhe mogle ugasiti, trebala bi biti poznata ovog tjedna.

Ivan Peša iz Zagreba na ime odštete od samo nekoliko desetaka tisuća kuna uspio je pravnim sredstvima dokazati da mu sada pripadaju čak 202 milijuna kuna, a taj iznos pokušava naplatiti od tvrtki Čazmatrans Nova, App Požega i Croatia Protekt tvrdeći da su oni pravni sljednici tvrtke Kontinental prijevoz za koju je radio kao vozač kamiona kada je doživio nesreću u Austriji, objavio je u nedjelju Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtke osporavaju pravno sljedništvo i tvrde da s dugom nemaju nikakve veze. Kažu kako je spis od 300 stranica, koji su primili, njima bio prvi glas da se uopće vodi ikakav spor, a za Ivana Pešu doznali su tek kad su proučili tko ih želi ovršiti.

Jutarnji list doznaje da direktori poduzeća planiraju zatražiti hitni sastanak kod ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, ali i ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata. Žele Vladi iznijeti svoj problem, koji bi mogao dovesti do gašenja oko šest stotina radnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo