natjecanje održano u Maleziji / Zagrepčanin Petar Andačić (8) postao svjetski prvak u mentalnoj aritmetici Alohi: U 5 minuta riješio 66 zadataka

Image
Foto: ALOHA Mentalna aritmetika/Facebook

Svake se godine svjetsko natjecanje u Alohi održava u drugom gradu. Ove se održalo u Kuala Lumpuru jer je upravo u Maleziji prije 30 godina nastao taj međunarodni program mentalnog i intelektualnog razvoja djece – danas najveći na svijetu

31.7.2023.
11:06
ALOHA Mentalna aritmetika/Facebook
VOYO logo

Osmogodišnji Zagrepčanin Petar Andačić proglašen je šampionom na svjetskom natjecanju u mentalnoj aritmetici Aloha u Kuala Lumpuru, gdje je  sudjelovalo 700 djece iz 15 zemalja.

Državni prvak Hrvatske Andačić, učenik 3. razreda OŠ Kajzerica, svrstao se među najbolje nakon što je u pet minuta uspio riješiti čak 66 zadataka. Natjecao se u kategoriji Tiny Tots 7 u kojoj je pred natjecatelje stavljeno 70 aritmetičkih zadataka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednici se na svjetskom natjecanju u Alohi razvrstavaju u pet kategorija, a ispred titule "champion" kojom je ovjenčan Andačić, samo je titula "grand champion".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svake se godine svjetsko natjecanje u Alohi održava u drugom gradu. Ove se održalo u Kuala Lumpuru jer je upravo u Maleziji prije 30 godina nastao taj međunarodni program mentalnog i intelektualnog razvoja djece – danas najveći na svijetu.

Aloha djeci ojačava mozak pomoću abakusa i mentalnog računanja te im razvija matematičke vještine, logiku i apstraktno mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video: Mladi genijalac u razgovoru za Danas otkrio zašto mu je Nikola Tesla toliko važan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo