PA KRCAT NA POSAO /

Zagrepčanin autom punim namještaja došao na reciklažno i šokirao se: 'Ne primamo taj otpad'

Image
Foto: Čitatelj

O cijeloj situaciji oglasili su se iz Zagrebačkog holding

1.10.2024.
9:26
Čitatelj
VOYO logo

Ako ste odlučili da baš sada izbacite drveni namještaj iz svojih domova i uputite se na jedno od zagrebačkih reciklažnih dvorišta, dobro provjerite koje zaprima upravo drvo. Jedan Zagrepčanin je u subotu, prije 14 sati, do kada i jest radno vrijeme, dovezao namještaj i poljubio vrata. Nakon što je razmontirao dnevni boravak, utrpao sve u automobil i otišao na Jakuševac u reciklažno dvorište da kao savjestan i odgovoran građanin, koji plaća račune, sve ostavi po pravilima, doživio je ogorčenje.

Odmah s porte djelatnik je kazao: 'Ne primamo drvo'. Na pitanje: A gdje da ga ostavim? - dobio je odgovor: 'Nigdje ne primaju'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je telefonski nazvao još par reciklažnih dvorišta, a djelatnici su mu rekli da se drvo ne zaprima. Navodno, prema njihovim riječima, stroj nije radio, i cijeli prošli tjedan nisu zaprimali.

Na fotografiji koju nam je poslao čitatelj piše da trenutno ne zaprimaju ovu vrstu otpada jer čekaju odvoz (drveni namještaj, stolci, stolovi, daske, grede).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Čitatelj

"A gdje da istovarim? Ispred zgrade? Pa će ostali navaliti i donijeti svoj glomazni otpad. Dok ja pošaljem mail i naručim odvoz, već će biti brdo smeća. Na posao sam u ponedjeljak išao autom punim otpada", kazao nam je čitatelj. I u ponedjeljak je zvao nekoliko reciklažnih dvorišta i saznao da još ne zaprimaju drvo te da nazove idući dan.

Na stranicama Čistoće nije bilo nikakve obavijesti. Odgovor smo potražili u Zagrebačkom holdingu.

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Iz Holdinga su se ispričali korisniku te poručili da se drveni otpad može odložiti na RD Dubrava, Sesvete, Marice Barić, Trnje, Kostanjek, dok se ostala reciklažna dvorišta sukcesivno prazne.

"U Gradu Zagrebu postoji 21 mobilno i reciklažno mobilno dvorište, na kojemu građani bez naknade, mogu odložiti i glomazni otpad od drveta. Popunjenost reciklažnih dvorišta prati se dva puta dnevno te oscilira na dnevnoj odnosno tjednoj bazi, ovisno o interesu građana te količinama dovezenog otpada.
U nekim situacijama postoje slučajevi kada se zbog trenutnih kapaciteta, građani upućuju da otpad ostave na onim reciklažnim dvorištima koja imaju više kapaciteta za takvu vrstu otpada. S obzirom na različita iskustva s korisnicima, radnici na reciklažnim dvorištima zbog toga u direktnom kontaktu s korisnicima daju upute gdje odložiti otpad. Ispričavamo se korisniku do kojega nisu došle točne informacije. Trenutačno je drveni otpad moguće odložiti na RD Dubrava, Sesvete, Marice Barić, Trnje, Kostanjek, dok se ostala RD sukcesivno prazne", poručili su iz Holdinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor na konkretno pitanje koliko traje taj problem i zašto, nismo dobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo