kako je to moguće? / Zagrepčani zgroženi divljim odlagalištem otpada: 'Je li bitnije zdravlje građana ili gradnja fontana?'

Image

Da je gradonačelnik Milan Bandić zapustio rubne dijelove grada najbolje govori video na koji nam je putem Facebooka pažnju skrenula čitateljica

29.3.2017.
12:25
VOYO logo

Kako se bliže svibanjski izbori tako vladajući u lokalnim sredinama čine sve kako bi 'ušminkali' svoj kraj računajući da će tako lakše doći do novog mandata. Situacija nije drugačija ni u Zagrebu, no čini se da je prvenstveno orijentirana na širi centar grada.

Da je gradonačelnik Milan Bandić zapustio rubne dijelove grada najbolje govori video na koji nam je putem Facebooka pažnju skrenula čitateljica. Riječ je o snimci autor koje je Davor Stark Filipan, a na njoj možemo vidjeti ilegalno odlagalište otpada i to u neposrednoj blizini zaštićenog područja vodocrpilišta Mala Mlaka/Odra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok bespotrebna fontana na Britanskom trgu osvježava sve prolaznike, te pere aute i autobuse koji pokušavaju proći kroz loše pojektirani kružni tok, dragi gradonačelnik bi se mogao zabaviti i temom divljih odlagališta. Naime, riječ je o sve većim količinama smeća, odnosno o sve većem divljem odlagalištu otpada koje se nalazi u neposrednoj blizini grada Zagreba, točnije na svega 100 metara zračne linije od zaštićenog područja vodocrpilišta Mala Mlaka/Odra, te uz same poljoprivredne površine.

Zadnje dvije godine svjedok sve većih i većih divljih i nezakonitih smetlišta koja se stvaraju u tom djelu grada. Osobno sam viđao i po nekoliko velikih kamiona kako dolaze i nekontrolirano iskrcavaju svakojaki otpad, od šute do razne plastike, stakla, ormara, itd...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlagališta poput ovog sa snimke u prilogu nalaze se na nekoliko mjesta, a taj dio još uvijek spada pod administrativno područje Grada Zagreba. Kako je uopće dopustivo da se takav otpad odlaže uz samo vodocrpilište, te uz poljoprivredne obradive površine? Zašto ne postoji neka služba koja bi čuvala to područje ili tko je uopće odgovoran za toliko nekontrolirano dovažanje smeća?

I na kraju krajeva je li bitnije zdravlje građana i otpad ili gradnja fontana?", napisao je u opisu videa Davor Stark Filipan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo