teške optužbe /

Zagrebački SDP optužio Bandića da politički trguje gradskim novcem

Maras je opovrgnuo da gradski zastupnici Saša Molan i Zvane Brumnić prelaze Bandiću

16.10.2018.
13:31
VOYO logo
Image

Zagrebački SDP optužio Bandića da politički trguje gradskim novcem

Image

Zagrebački SDP optužio Bandića da politički trguje gradskim novcem

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras optužio je u utorak gradonačelnika Milana Bandića da gradski novac troši na političku trgovinu u Saboru, tako što obilato financira udruge i gradove iz kojih dolaze zastupnici iz saborskog kluba u kojemu sudjeluje njegova Stranka rada i solidarnosti BM 365.

Maras je na konferenciji za novinare kao primjer za svoje optužbe iznio podatke da je grad Đurđevac iz kojeg dolazi Željko Lacković, koji u Saboru mijenja Bandića, u ovoj godini za Picokijadu dobio od Zagreba 100 tisuća kuna, za razliku od 2011. ili 2012. kada je dobio po 30 tisuća i 15 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Petrinja iz koje dolazi Darinko Dumbović, potpredsjednik Kluba BM 365, Reformista i nezavisnih zastupnika, dobio je 240 tisuća kuna za uređenje parka i u nekoliko navrata pomoć za školske knjige, dodao je.

Nadalje, navodi Maras, Bandić je je s 50 tisuća kuna pomogao kupovinu vatrogasnog vozila općini Križ, čiji je načelnik prešao u njegovu stranku, a s 298 tisuća kuna kupnju školskih knjiga u općini Veliko Trgovišće čiji načelnik također planira preći u tu stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evidentno je da gradonačelnik Zagreba troši desetke milijuna kuna proračunskog novca, novac Zagrepčana, za svoj politički rad na način da ljudi koji dobivaju sredstva od Zagreba kasnije politički s njim surađuju u Saboru i na lokalnoj razini, što rezultira time da Bandić uđe u Sabor s dva zastupnika, a na kraju završi s osam ili devet članova svoga kluba", kazao je Maras i Bandića nazvao "Superhikom".

Upitan o prelascima SDP-ovaca u Bandićevu stranku Maras je rekao da mogu otići što prije svi oni koji žele preći, jer SDP-ova politika nema nikakve veze s Bandićevom. Opovrgnuo je da gradski zastupnici Saša Molan i Zvane Brumnić prelaze Bandiću.

Upozorio je i na poništavanje odluke Gradske skupštine od strane Ministarstva graditeljstva o održavanju rasvjete u Zagrebu jer nije u skladu sa zakonom. "HDZ i Bandić htjeli su legalizirati da se bez ugovora i natječaja nastavi održavanje javne rasvjete u vrijednosti 30 milijuna kuna na neodređeni rok s jednom tvrtkom", kazao je Maras i predložio da do raspisivanja javnog natječaja te poslove preuzme Zagrebački holding.

Gradski zastupnik Renato Petek iz Kluba zastupnika SDP-HSS-Naprijed Hrvatska, rekao je kako od Bandića nikada nije dobio odgovor na pitanja koji je gradski interese da financira brojne projekte izvan Zagreba i po kojim kriterijima, iznijevši podatak da je lani dotacijama, bez javnog natječaja već diskrecijskom odlukom gradonačelnika, dodijeljeno je ukupno 13 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo