ODRŽALI PRESSICU / Zagrebački HSS nezadovoljan zbog remonta i zatvaranja bazena: 'To je neprihvatljivo'

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Ilija Čorić iz HSS-a ocijenio je nedopustivim da radovi na remontu bazena traju tako dugo i da Grad Zagreb zaostaje u ponudi rekreacijskih sadržaja u odnosu na gradove zemalja u okruženju

2.8.2017.
11:15
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

HSS Grada Zagreba upozorio je u srijedu kako je u Zagrebu zatvoreno tri bazenska, "iako su velike vrućine i grad je na 36 stupnjeva" naglasivši kako je i inače mizerna ponuda zagrebačkih bazena građanima Zagreba i turistima, poručivši "Više bazena - manje fontana".

Predsjednik zagrebačkog HSS Ilija Čorić kazao je, na konferenciji za novinare ispred zatvorenog kompleksa bazena SRC Svetice koji je zatvoren zbog radova redovitog održavanja, kako je to stanje neprihvatljivo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi se ne slažemo da upravo u ovo vrijeme građani uskraćeni za bazenske usluge i da radovi na redovitom održavanju trebaju tako dugo trajati, dodao je. Izvijestio je kako su trenutno zatvoreni unutarnji bazeni na SRC Svetice, SP Mladost kao i zimsko plivalište Mladosti iako je velik interes građana za njima.

Napomenuo je da u sličnim gradovima u okruženju Zagreba radovi traju puno kraće. Kazao je kako se u zemljama u Europi standardi da na 100 tisuća stanovnika jedan bazenski kompleks dok je kod nas taj prosjek oko jedan kompleks na oko 370 tisuća stanovnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je nedopustivim da radovi na remontu bazena traju tako dugo i da Grad Zagreb zaostaje u ponudi rekreacijskih sadržaja u odnosu na gradove zemalja u okruženju poput Ljubljane, Budimpešte ili Beča, HSS se zauzima za gradnju mreže raznih rekreativnih sadržaja, nastavio je i zapitao se zašto u gradu Zagrebu nema plana gradnje rekreativnih objekata. 

Kazao je da se lako i bez velikih ulaganja mogu graditi razni rekreativni objekti i bazeni uz pomoć namjenskih obveznica što su već pokrenuli Rijeka i Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo