POSKUPLJENJA IMA - NEMA? / Zagrebački Holding se oglasio o 100-postotnom poskupljenju odvoza smeća

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Iz Holdinga su poručili da će građani točno i na vrijeme biti informirani o novim cijenama odvoza otpada

17.1.2019.
14:08
Davor Puklavec/Pixsell
VOYO logo

Iz Zagrebačkog holdinga poručili su u četvrtak kako nisu točne informacije da bi u Zagrebu od travnja mogla dvostruko poskupjeti cijena odvoza miješanog komunalnog otpada, te poručili kako u ovom trenutku ne mogu govoriti o bilo kakvoj korekciji cijena niti precizirati datum stupanja na snagu cjenika koji je još uvijek u izradi.

Iz Holdinga su poručili da će građani točno i na vrijeme biti informirani o novim cijenama odvoza otpada, onda kada će za njih imati prikupljene potrebne suglasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jutarnji list" je objavio da novi cjenik Zagrebačkog holdinga predviđa drastično poskupljenje odvoza smeća, koji će u prosjeku biti dvostruko skuplji.

"Prihvati li Grad Zagreb cjenik koji Zagrebački holding od travnja planira početi primjenjivati za uslugu odvoza komunalnog otpada, Zagrepčani će u prosjeku plaćati dvostruko više cijene odvoza smeća, a za pojedine kategorije kućanstva mjesečna bi se naknada mogla povećati i za više od tri i pol puta", naveo je "Jutarnji list". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Holdinga su priopćili kako je "netočno i neistinito" da će novi cjenik stupiti na snagu u travnju, jer je riječ o jednoj od radnih verzija. Dokument na koji se poziva "Jutarnji list" kao navodno gotovi Holdingov cjenik tek je jedna od radnih verzija materijala koji je još uvijek podložan promjenama i izmjenama, navodi se u priopćenju. 

Istaknuli su kako se radi o "trećem prijedlogu cjenika koji je Uprava Zagrebačkog holdinga d.o.o poslala na suglasnost u Grad Zagreb nakon stupanja na snagu Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo