PRESICA GRADONAČELNIKA / Organizirana je radna skupina za Advent; Tomašević odgovorio i hoće li posao s biootpadom biti dodijeljen C.I.O.S. grupi

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik obratit će se novinarima s informacijama o ključnim gradskim temama

26.10.2021.
11:07
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević danas je održao redovnu konferenciju za novinare.

Gradonačelnik je organizirao radnu skupinu kojoj je zadatak pripremiti Advent, rečeno je na početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je kazao kako su imenovana Upravna vijeća u zdravstvenim ustanovama.

"U Dječjoj bolnici Srebrnjak imenovana su četiri nova člana i članica. To su profesor Goran Tešović kao predsjednik vijeća, profesor Danko Velimir Vrdoljak, Daniela Širinić i Snježana Pavlovski. Oni će donijeti odluku o novom natječaju za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. Imenovani su i članovi vijeća na Svetom Duhu te Domu zdravlja Istok, Poliklinici za srčane bolesti, Specijalnoj bolnici Goljak", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI ISTUP DR. RICHTERA /

Nesuđeni ravnatelj Srebrnjaka napao Tomaševića i Možemo!: 'Tražili su da ne sudjelujem u Hodu za život...'

Image
NOVI ISTUP DR. RICHTERA /

Nesuđeni ravnatelj Srebrnjaka napao Tomaševića i Možemo!: 'Tražili su da ne sudjelujem u Hodu za život...'

Četiri kategorije obnove javnih zgrada

Zatim je govorio o obnovi:

"U 2021. godini smo imali 834 prijave ljudi kojima su stradale kuće u potresu i podijeljeno je gotovo 12 milijuna kuna u prvom zaključku, i 7,7 milijuna kuna u drugom zaključku. Riječ je o sredstvima za pomoć mimo zakona o obnovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče obnove javnih zgrada, tu imamo četiri kategorije. Odgojno-obrazovne ustanove, odnosno škole, su u prvoj fazi išle u hitnu sanaciju, a onda imamo 13 objekata koji idu u cjelovitu obnovu. Ono što mi čekamo je da obnova krene jer ona u pravom smislu riječi nije ni krenula. I tu od novog Zakona očekujemo da će se ta obnova ubrzati."

"Obnova će sigurno trajati godina, ali moramo vidjeti da ona zaista krene. Ja to ne vidim kao vraćanje u neko normalno stanje jer obnovu vidimo kao unaprjeđenje grada, a ne vraćanje u prvobitno stanje. Konstrukcije moraju biti otpornije na potrese. Pokušavamo napraviti cjelovitu obnovu. I to mislim da bi se u zakonu još moglo raspraviti, da se građane potakne da rade cjelovitu obnovu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao dodijeljen CIOS grupi?

Što se tiče odvoza biootpada, novinare je zanimalo hoće li posao biti dodijeljen C.I.O.S. grupi.

"Rok za žalbu je 28. listopada. Dosad nije bilo žalbi, ako tako i bude, onda će odluka biti takva kakva jest", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li zagrebačke škole ići online?

"To ćemo dogovarati s Ministarstvom obrazovanja. Situacija nije dobra. Pozivam sve građane da se cijepe i da poštuju mjere. I sami smo rekli da nismo za neka zatvaranja, ali činjenica je da jako raste broj zaraženih. Ono što se jasno vidi je da više od tri četvrtine onih koji su na respiratorima nisu cijepljeni", rekao je.

"Što se tiče nastave, vidite da traje rasprava i u samoj vladi oko praznika i online nastave. I dalje ćemo se koordinirati s Ministarstvom, ali zasad ostaje kako jest", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će izgledati Advent?

"Nešto od programa će raditi Grad, nešto Turistička zajednica. O tome smo informirali radnu skupinu koja će se baviti rješavanjem potencijalnih problema. I dalje to nije Advent iz 2019. nego drugi pandemijski Advent pa ćemo morati biti fleksibilni s obzirom na razvoj epidemije", rekao je.

"Došlo je više od 200 prijava za 90-ak lokacija, još tjedan dana će se one analizirati i onda će se vidjeti hoće li se ići u novi krug ili će se ostati na ovom broju kućica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo