ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK OPET U ELEMENTU: / 'Pa nije Bandić žmigavac! Zašto vi mene mrzite, čemu to?!'

Image

'Zašto se bavite poluinformacijama i nastojite uzbuditi javnost? Ovo što ste rekli je laž, zašto se služite time? Sve što je Ministarstvo kulture tražilo, Grad je ispunio do zadnjeg papira.

23.5.2018.
13:52
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prokomentirao je odluku Gradske skupštine kojom je izvan snage stavljena odluka Skupštine o otkupu dijela radničkih tražbina za trgovačka društva u stečaju.

'Ja sam poznati borac protiv radničkih prava, ne bih se iznenadio da i to izađe negdje. Protiv radnika Imunološkog, Sljemena, Diokija, Tiska, Zagrepčanke... Da nije bilo razumijevanja mojih suradnika i novog povjerenika, nagodbe u Agrokoru ne bi bilo. Mi smo to riješili. Što se tiče komunalnog doprinosa, kad Vlada izmijeni zakon, Bandić će ga provesti. Sad će Bandić biti kriv za stečaj, ali ja nisam bio ni ministar ni premijer. Ako treba biti kriv, prihvaćam i to', rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Di su pare

O pitanjima vezanima za Plan gospodarenja otpadom, Bandić je rekao kako ne želi 'komentirati ki bi da bi'. 'O tome neka razmišljaju oni koji će biti protiv. Ne komentiram i ne radim besplatnu promidžbu političkim suparnicima. Čestitam svima, neka ustraju na svojoj politici. Ta politika se pokazala na posljednjim izborima, pokazat će se i na sljedećima', rekao je Bandić.

Nije ga mimoišlo ni pitanje vezano za česta putovanja u Rim i prozivke iz redova oporbe koja ga traži da 'vrati pare'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je smiješno. Sva Bandićeva putovanja su na web-stranicama Grada Zagreba. Ako želite, možete to potražiti. Gdje god sam išao, zvao sam i vas. Kad budem prvi put išao u Rim, Beč, zvat ću vas da idete sa mnom. Ali vi ne idete jer vam je to preskupo... Postoje putni nalozi i sigurno neću tražiti od vas kad budem putovao, nego ću sam odlučiti. Sretan sam i ponosan na svako svoje putovanje. Više puta sam išao u Beč nego u Rim. Bandić nije žmigavac. Bit ću punoljetan na čelu Zagreba 1. lipnja i radim samo u korist građana. Putovao sam na poziv gradonačelnika i Hrvata koji žive u gradovima-prijateljima, i bit će tako i ubuduće', rekao je.

'Zašto vi mene mrzite?'

Tvrdi i kako zna odakle su krenule priče o putovanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve piše na stranici. Na dobrom sam tragu iz koje je kuhinje izašao spin oko mojih putovanja. To je sramotno, žalosno. Svi sve znaju, a sad su problem Bandićeva putovanja. Kaj god...', prokomentirao je.

Upitan je o preuređenju Meštrovićevog paviljona na Trgu žrtava fašizma, što mnogi Zagrepčani nazivaju devastacijom prepoznatljivog zagrebačkog simbola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi papiri koje su tražili postoje na gradilištu i u našem uredu. Zašto se bavite poluinformacijama i nastojite uzbuditi javnost? Ovo što ste rekli je laž , zašto se služite time? Sve što je Ministarstvo kulture tražilo, Grad je ispunio do zadnjeg papira. Vi to sve znate, ali imate zadaću da radite problem gdje ga ne treba. Meni je to izuzetno ozbiljno! Zašto vi mene mrzite, čemu to?! Zašto ne guramo kola naprijed da bolje živimo svi skupa? Nemojte podcjenjivati građane, oni više cijene djela od riječi', poručio je novinarima.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo