droga vrijedna milijun kuna / Zagrebačka policija razotkrila narkoskupinu u sklopu zločinačkog udruženja!

Image
Foto: PU zagrebačka

Operacija je nazvana Mohito, a provedena je od studenog prošle do lipnja ove godine

19.6.2015.
10:29
PU zagrebačka
VOYO logo

U međunarodnoj policijskoj akciji uhićeno je sedam državljana Hrvatske, po jedan BIH i Srbije te državljanka Njemačke, kod kojih su pronađene razne količine opojnih sredstava, čija bi vrijednost u uličnoj preprodaji dosegla više od milijun kuna, te je pronađeno 45.200 eura i 26.200 kuna, izvijestila je u petak zagrebačka policija.

Voditelj Službe kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke Dražen Miličević izjavio je na konferenciji za novinare da je akcija trajala u razdoblju od studenog 2014. do lipnja 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

(FOTO: Grgur Zucko/PIXSELL)

Hrvatska je policija u suradnji s njemačkom i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje organiziranog kriminaliteta zaplijenila oko 750 grama kokaina, 3 litre amfetaminske baze, manju količinu marihuane, 4 grama amfetamina, 1,25 litara sumporne kiseline, 14,5 kilograma kofeina, 600 grama kreatina, 5 litara metilnog alkohola, tri vage i 166 komada streljiva raznog kalibra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PU zagrebačka

(FOTO: PU zagrebačka)

Od zaplijenjene amfetaminske baze bi se dodavanjem ostalih primjesa dobilo oko pet kilograma amfetamina visoke čistoće, koji na uličnom tržištu vrijedi preko milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni 46-godišnjak je kao organizator krijumčarenja i preprodaje amfetamina i kokaina povezao ostale osumnjičene da bi krijumčarili drogu iz Nizozemske preko Njemačke, Austrije i Slovenije u Hrvatsku, gdje su je prerađivali za prodaju u Hrvatskoj, a dio je krijumčaren dalje u Srbiju.

Image
Foto: PU zagrebačka

(FOTO: PU zagrebačka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Droga se prerađivala u jednoj obiteljskoj kući u Zaprešiću, koja je u vlasništvu dvoje optuženih.

Svi osumnjičeni privedeni su u Hrvatskoj, osim organizatora i njemačke državljanke koji su u četvrtak uhićeni u Njemačkoj. Protiv njih je podnijeta kaznena prijava zbog organiziranja zločinačkog udruženja, osnovane sumnje za djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, te za posjedovanje oružja i eksplozivnih naprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državljanin Srbije i BIH od ranije se nalaze u pritvoru, a četvorica hrvatskih državljana policiji su poznati od ranije, rekao je Miličević.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo