KVALITETA SE PREPOZNAJE / Zagrebačka gimnazija postala najtraženija u Hrvatskoj! U nju masovno hrle najbolji učenici

Image
Foto: Pixsell

Po prvi put je održan prijamni ispit, kako bi uistinu najbolji dobili priliku upisati prestižnu obrazovnu instituciju

25.7.2019.
9:27
Pixsell
VOYO logo

Ljetni rok upisa u srednje škole je završio, a hit je bila zagrebačka prirodoslovna škola Vladimira Preloga, koju su u najvećem broju željeli upisati najbolji učenici. Naime, za 250 upisnih mjesta pristiglo je oko 1500 prijava!

Na ljestvici škola s najboljim učenicima, piše Jutarnji list, probila se s dva programa - prirodoslovna gimnazija i prirodoslovna gimnazija sa skupinom predmeta na engleskom jeziku. Zato je pomogao i prijamni ispit, kojim se netko s manje bodova mogao svejedno upisati zahvaljujući boljem rješavanju testa. Ipak, samo troje učenika riješilo ga je sa sto posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivost je da prirodoslovna škola od listopada prelazi na jednosmjensku nastavu. U tijeku je opremanje školskih kabineta za kemiju, fiziku i biologiju. Sve učionice imat će pametne ploče, a uz pomoć donacije za učenike će se urediti veliki dnevni boravak, navodi Jutarnji list.

Inače, škole koje su u ljetnome roku upisale učenike s najvišim brojem bodova u određene programe u Zagrebu su XV. gimnazija (MIOC), Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, XVI. gimnazija, Gimnazija Tituša Brezovačkog, I., II., V. i X. gimnazija Ivana Supeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo