ZAGREB SE OPET ZATRESAO: / 'Eksplozija i podrhtavanje', 'Krevet se zaljuljao! Koja nelagoda!', 'Do kada više ovakva buđenja, bolje da nikada nisam ni došao'

Image
Foto: Emsc

Zagreb je danas pogodio novi slabiji potres 1,9 po Richteru

23.9.2020.
8:30
Emsc
VOYO logo

Pola godina nakon snažnog potresa magnitude 5,5 po Richteru, tlo na području Zagreba i dalje podrhatava.

Danas oko 6 ujutro Zagreb je pogodio manji potres magnitude 1,5 po Richteru, prema prvim podacima EMSC-a na Twitteru. Na službenim web stranicama EMSC piše da je potres bio nešto jači, 1,9 po Richteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lagana eksplozija i podrhtavanje", "Neugodno brujanje iz dubine, zatresli se prozori, zaljuljao luster. Trajalo par sekundi. Neugodno u svakom slučaju", "Tutnjava i drmanje", "Kao grmljavina. Jako neugodno i čekaš da prođe da bude sve ok. Kod Nove bolnice", "Dubrava, kao grmljavina", "Novoselec. Krevet se zaljuljao! Koja nelagoda!", "Tutanj i trešnja ovo je jače od 1,5", "Do kada više ovakva buđenja. Bolje bi bilo da nikada nisam ni došao u Zagreb. Splićo", samo su neki od komentara koje su građani ostavili na stranicama EMSC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seizmolog Krešimir Kuk rekao je za HRT da je potres koji se dogodio jutros još jedan slabiji potres koji je nastavak seizmičke aktivnosti tla. Naglasio je da je posljednjih dana ta aktivnost učestala, no to ga ne zabrinjava. Kaže da ne postoje znanstveni dokazi koji bi mogli predvidjeti jači potres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike