Veliko priznanje! / Zagreb proglašen turističkom destinacijom godine, Bandić: 'Mi smo to zaslužili'

Turisti iz cijeloga svijeta rado dolaze u Zagreb 365 dana u godini

27.10.2018.
13:00
VOYO logo

Nema more, nema toplice, ali je od sinoć prvi put postao turistička destinacija godine. Veliko priznanje stiglo je glavnome hrvatskom gradu. Prvi put je metropola izabrana za destinaciju godine. Turisti iz cijeloga svijeta rado dolaze u Zagreb 365 dana u godini. 

"Ja ću vam skromno reći to je očekivano, mi smo to zaslužili. Obično plakete, bombe i priznanja padaju na krivo mjesto. Ovaj put to nije slučaj i zbog toga mi je drago", kazao je gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb je pomeo ovogodišnju konkurenciju - Mali Lošinj, Krapinske toplice, Dalmatinsku zagoru i Zagorje. S trona je skinuo i primorje čiji gradovi su godinama bili na vrhu ljestvice. 

„Ponuda se u svijetu i kod nas mora prilagođavati potrebama mladih ljudi koji hoće više“, smatra Nada iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Imamo taj advent, cijelo ljeto ima događanja. Lijepo je, tko god želi može za sebe nešto naći“ rekla je Gordana.

U goste u Zagreb najčešće stižu Korejci, Amerikanci, Nijemci i Kinezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strelovit rast zabilježen je u proteklih 5 godina. Godine 2013. Zagreb je posjetilo gotovo 800 tisuća ljudi, dok 2017. njih gotovo milijun i tristo. A brojke rastu i u 2018. godini. Od početka godine do danas broj dolazaka veći je za 8, a broj noćenja za 10 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Rekordi se obaraju i ovoga mjeseca. Dvomilijunto noćenje ostvareno je mjesec dana ranije nego lani.

Novi rekordi posjećenosti, ali i nove titule mogle bi se ostvariti za manje od dva mjeseca kada stiže vrijeme Adventa - najboljeg u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo